Header-metalak

Wat hebben we gedaan
voor dit project?

 

 

Metalak website

Metalak is partner voor bedrijven in schadeherstel, carrosseriebouw en industrie. De vorige website was ernstig verouderd, niet responsive en erg complex. De site was dus aan vervanging toe! Pencilpoint is dit project gestart met UX research, we hebben een card sorting sessie gedaan en wireframes opgezet. Met als resultaat: een goed gestructureerde website met een goed werkend visual design. 

40
cardsorting-metalak

Goed uitgedacht design

De wens van Metalak was een gestructureerdere website die minder complex zou zijn. Daarnaast wilden ze graag meer beeld en minder tekst en zelf de website onderhouden. Via de website hebben klanten toegang tot het klantenportaal en webshop. Dit moest qua functionaliteiten worden ingebouwd. Op basis van deze wensen en eisen en de informatie de we verzamelden tijdens het verdiepingsgesprek en card sorting hebben gedaan, bleek dat een Pencilplus-website het beste aansloot.

#fff4e5
40

Wireframing

De ontwikkeling van de website hebben wij via ons UX Design-proces aangepakt. Na het verdiepingsgesprek en de card sorting sessie, heeft Pencilpoint eerst een mobile friendly wireframe opgezet voor de site. Voor de herkenbaarheid, hebben we dit opgezet in het uiteindelijke lettertype, de Open Sans.

 

wireframing-metalak
40
cardsorting-metalak-quote

De cardsorting sessie bood ons waardevolle inzichten!

40

Visual design

Na het wireframen zijn we begonnen met het visual design van de site.  
De verschillen tussen de oude en de nieuwe versie website zijn nu goed zien.

 

Metalak-voor
Metalak-na

Zelf ook een mooie website nodig?

Neem contact op

40
40