header-impect-nederland

Wat hebben we gedaan
voor dit project?

Impact Nederland

Impact Nederland is een hulpverleningsorganisatie die zich met veel passie inzet om jongeren weer in hun kracht te zetten. De interventiespecialisten bieden op maat gemaakte laagdrempelige hulpverlening aan zorgmijdende jongvolwassenen.

 

Impact Nederland werkt succesvol samen met gemeenten, scholen en andere maatschappelijke organisaties. Recent hebben zij ook het HKZ-certificaat ontvangen.

De vraag was om een website te maken die meer van deze tijd was, de doelgroepen beter aansprak en die meer content bevatte dan de oude website. Pencilpoint heeft de website vormgegeven, op maat gebouwd en de content verzorgd.

logo-impact-nederland
#ececec

Logo en kleuren

Het logo van Impact Nederland vormde het uitgangspunt bij de vormgeving van de website.
Het logo bevat veel kleuren. Er is gekozen een aantal kleuren toe te passen die goed bij elkaar passen.

Kleuren-impact-nederland-3

 

Van het bestaande logo heeft Pencilpoint een kleine variant gemaakt zodat deze beter paste in het menu.
Ook is het logo op diverse plekken als watermerk op de achtergrond gezet.

Als terugkerend element is gekozen om de driehoekjes van het logo uit de contentblokken te halen zodat alle blokken een schuine hoek hebben.

Webdesign

Het design van de website is speels gehouden, maar wel zakelijk. Dit om de site te laten aansluiten bij de twee uiteenlopende doelgroepen: opdrachtgevers (gemeenten, scholen) en jongeren. De website is gebouwd in Pencilblocks en bevat verschillende bewegende elementen. Deze zijn volledig op maat ontwikkeld. Door het flexibele contentmanagementsysteem konden alle wensen van de opdrachtgever worden ontwikkeld. De woordwolk van de oude website is vormgegeven in de huisstijlkleuren.

website-impect-nederland-1
#f8f7f6
impact-nederland-3-blokken

Tekstschrijven

Pencilpoint heeft in nauw overleg nieuwe teksten geschreven voor de website. Het was belangrijk voor Impact Nederland om hun unieke aanpak en onderscheidende eigenheid goed naar voren te laten komen. De juiste woordkeuze was daarbij erg belangrijk. Ook de woorden uit de woordenwolk moesten op diverse plekken in de site terugkomen. Ook bij het tekstschrijven was de uitdaging de teksten aansprekend te maken voor de doelgroep opdrachtgevers aan de ene kant en de jongeren aan de andere kant.

Woordwolk2
#ececec

Zelf ook een mooie website nodig?

Neem contact op