laptop_330945806pit-2018

Wat hebben we gedaan
voor dit project?

PIT Kinderopvang & onderwijs websites

PIT Kinderopvang & Onderwijs is een samenwerkingsverband van 19 kindcentra.
Verschillende scholen in verschillende regios maar met een gezamelijke missie & visie. Onze opdracht was om al deze scholen samen te brengen tot een eigentijds online geheel maar nog wel met hun eigen identiteit en imago. 

PITlogo
babyspeuterskleuters
#f2f2f2

vormgeving

De websites hebben een overzichtelijke en uitnodigende indeling gekregen, met ruimte voor grote foto’s. Zo blijft het geheel persoonlijk en in lijn met de normen en waarden van de school/kinderopvang. Het menu is vereenvoudigd, waarbij de scholen zelf eenvoudig de dropdownmenu’s kunnen aanpassen.

 
Om de foto’s een extra boodschap mee te geven zijn er leuke slogans opgenomen in een grafische cirkel, deze verschillen per locatie. Het gebruikte element, de cirkel met stippellijn, wordt doorgevoerd in de vier belangrijkste knoppen op de homepagina en op diverse andere locaties in de website. 

fonts-1

Voor de slogans en titels hebben wij gekozen voor een vrolijke geschreven letter. Dit past goed bij het karakter van de branche en spreekt zowel de kinderen als de ouders aan. 

Pit1
Pit2
Mockupdemeander
#332a38

website design

De websites zijn gemaakt in het Schoolkrijtje CMS van Ziber. Het Schoolkrijtje is speciaal ontwikkeld voor basisscholen in Nederland.
Hieronder ziet u de homepage van 3 van de 19 verschillende websites. Wij hebben er in overleg met de overkoepelende organisatie voor gekozen om het design voor de verschillende scholen gelijk te houden. Hierbinnen werden logo’s, foto’s en kleuren vervangen voor die van de betreffende locatie. Zo bleef het voor de bezoeker duidelijk dat alle locaties onder één organisatie vallen, maar behouden zij toch hun eigen identiteit. 

Mockup-2
Mockup-3
Telefoon1

Zelf ook een mooi ontwerp nodig?

Neem contact op