Steady Sport sportschool

Wat hebben we gedaan
voor dit project?

Steady Sport

De verschuiving in merkidentiteit vergt een duidelijk plan. Wij hebben Steady Sport mogen ondersteunen bij de rebranding van hun merk. Een rebranding helpt bij een nieuwe positionering in de markt en een betere aansluiting bij de behoeften van de doelgroep. Het vergt een duidelijke strategie én het moet onderscheidend zijn van de concurrent.

Logo rebranding steady sport

Het kan een krachtig instrument zijn om een merk te vernieuwen, relevantie te behouden en nieuwe groeikansen te benutten. Steady Sport gaat deze rebranding doorvoeren in alle elementen én er heeft inmiddels ook een verhuizing plaatsgevonden.

Wij hebben de nieuwe visuele identiteit mogen introduceren; met een nieuw logo en kleurenschema heeft Steady Sport een volledige restyle doorgemaakt. Deze restyle hebben we ook doorgevoerd in onder andere de bedrijfskleding.

Steadysport website

Een nieuwe website voor Steady Sport

Met deze volledige restyle kon de website niet achterblijven. We hebben een volledig nieuwe website mogen lanceren in ons eigen systeem Pencilblocks. Een gebruiksvriendelijke website, voorzien van het nieuwe logo en in de nieuwe kleuren van Steady Sport; een opgefrist design met alle relevante informatie erin verwerkt.

Bestaande teksten werden geredigeerd, enkele onderdelen kwamen te vervallen en er werden nieuwe onderdelen toegevoegd. Kortom, alles om de website weer helemaal up-to-date te maken. 

De vindbaarheid in Google staat ook voor Steady Sport hoog in het vaandel; door zowel technische SEO-instellingen toe te passen, als SEO-vriendelijke teksten te schrijven, hebben we dit kunnen realiseren.

webdesign sportschool

Signing voor aan het nieuwe pand!

Bij een restyle én een nieuw pand, hoort ook de vernieuwde signing. Onze vormgevers hebben de signing binnen en buiten aan het nieuwe pand van Steady Sport in Waardenburg mogen verzorgen. 

Signing versterkt de zichtbaarheid van je merk en het zorgt tevens voor een stukje herkenbaarheid van je merk. Het is een essentieel onderdeel van de visuele communicatie en het draagt bij aan de branding van je merk.

 

Nieuw beeldmateriaal door onze fotograaf

Onderdeel van de nieuwe strategie waren ook nieuwe foto’s en video’s voor op de website en op social media. Onze fotograaf Myrinne heeft een foto- en video dag georganiseerd op de nieuwe locatie van Steady Sport om voldoende nieuw materiaal te schieten. Aan de hand van een script en storyboard zijn er professionele foto’s gemaakt en diverse video’s.  Op deze manier hebben we aantrekkelijke visuele content kunnen maken en goed vast kunnen leggen, wat goed is voor de uitstraling, geloofwaardigheid en effectiviteit van de merkcommunicatie.

Bedrijfsfotografie Sportschool
Fotografie Sportschool

social media strategie steady sport

Zichtbaarheid op social media

Een goede zichtbaarheid op social media is ontzettend belangrijk voor je merkbekendheid, klantbetrokkenheid en het stelt je in staat om een veel groter bereik te realiseren dan enkel offline.

Het is dé ideale manier om op een directe manier in contact te komen met je doelgroep. Door regelmatig te posten, te reageren en een band op te bouwen met je volgers, kun je meer betrokkenheid opbouwen.

Pencilpoint verzorgd iedere week berichten op zowel LinkedIn, Instagram als Facebook voor Steady Sport. LinkedIn wordt voornamelijk ingezet voor de zakelijke klanten van Steady Sport, waar we Instagram en Facebook gebruiken om particulieren aan te spreken.

Iedere week voorzien we de ontvangers van leuke weetjes, nieuwtjes over Steady Sport en het gezicht achter het bedrijf. Door gebruik te maken van foto én video zorgen we voor voldoende diversiteit op het kanaal. De maandelijkse statistieken laten zien dat video vooralsnog voor het meeste bereik zorgt, daar kunnen we vanuit de video dag weer beelden van gebruiken.

Social media campagne steady sport

Steady Sport opent de deuren in Waardenburg

Steady Sport is verhuisd! En dat betekent een groot openingsfeest om alle leden en natuurlijk ook niet-leden uit te nodigen. Iedereen uit de buurt en omstreken is uitgenodigd om het nieuwe pand van Steady Sport te bekijken.

In aanloop naar de opening hebben we een campagne verzorgd op social media. Het doel was om meer aandacht te genereren voor Steady Sport als nieuwe speler in Waardenburg én om mensen te attenderen op het openingsfeest. Enkele cijfers:

Het bereik: 99.817 mensen in Waardenburg en omstreken.

Kliks: Meer dan 300 kliks op de link in de advertentie naar de website.

Video scoorde verreweg het beste in deze campagne.

Promotie sportschool opening

Offlinecommunicatie richting de opening

Ook omwonenden waren meer dan welkom op de opening van het nieuwe pand. Om de nabije buren op het bedrijventerrein op de hoogte te brengen van hen nieuwe buren én om hun uit te nodigen voor het feest, hebben we een brief verzorgd. Gert-Jan (eigenaar van Steady Sport) heeft deze hoogstpersoonlijk zelf rondgebracht bij zijn nieuwe buren.

Op het openingsfeest zelf waren er diverse (opening)acties en was er een mooie prijs te vergeven. Om hier aandacht aan te geven hebben we tevens twee posters ontworpen.

 

Steady Sport sportschool

Kortom, Steady Sport is klaar voor een nieuwe toekomst in (letterlijk) hun nieuwe jasje. Kunnen wij je helpen bij jouw communicatie uitingen?
Neem contact op met onze creatieven!