HFG-header-01

Wat hebben we gedaan
voor dit project?

Heerema Fabrication Group

Pencilpoint heeft eind mei 2016 de pitch gewonnen van het redesign van HFG Allround, het personeelsmagazine van Heerema Fabrication Group (HFG), een uitgave die vier keer per jaar verschijnt en in drie talen wordt uitgegeven. Vanuit deze pitch zijn verschillende andere hele leuke opdrachten voortgekomen, zoals de HFG B2B krant, de HFG kalender voor 2017 en signing voor veiligheid in verschillende situaties op de yard.

HFG-afbeelding-01
HFG-afbeelding-02
HFG-afbeelding-03
#f2f2f2

Redesign HFG Allround

Het magazine maakt qua kleuren gebruik van 100% cyaan, 60% cyaan en 100% geel ondersteund door 100% zwart. In de vormgeving wordt ook gebruik gemaakt van het vermenigvuldigen van het geel en het blauw, waardoor er een extra kleur ontstaat. Het design van het binnenwerk is opgebouwd uit 9 kolommen, waardoor de vormgeving op een speelse manier kan worden neergezet. Op de cover en de achterzijde van het magazine wordt gebruik gemaakt van aflopend beeld. In de binnenzijde van het magazine wordt hier geen gebruik van gemaakt, zodat de vormgeving strak omkaderd blijft. Wel wordt er gebruik gemaakt van groot geplaatst beeld en niet al teveel lopende tekst, hier en daar ondersteund door mooie infographics.

Kleuren & fonts

gebruikte-kleuren-fonts
HFG-afbeelding-04
HFG-afbeelding-05
#000000

B2B krant

De B2B krant is een uitgave waarvan Pencilpoint het design gemaakt heeft. Het is een A2, gevouwen naar A4 waarin de Back to Basics per project wordt beschreven. Deze uitgave van Heerema verschijnt meerdere keren per jaar en wordt in twee talen uitgegeven. In dit design wordt gebruik gemaakt van dezelfde tinten als in HFG Allround en ook dezelfde lettertypen. Het design is opgebouwd uit vier kolommen per pagina, waardoor de berichten goed verdeeld kunnen worden. Aan de binnenzijde van de krant staat een middenbalk met infographics, die Pencilpoint ook maakt.

Zelf ook een mooi ontwerp nodig?

Neem contact op