hero-2

Handige tips voor meer bereik op social media

Handige tips voor meer bereik op social media
25 november 2021

Alleen regelmatig berichten plaatsen op LinkedIn, Instagram en Facebook is niet genoeg om gevonden te worden. Gelukkig hebben wij een aantal simpele en slimme tips waarmee jij je bereik op social media opkrikt! Lees snel verder.

Meer bereik op Instagram: taggen maar!

Locatie: Een locatietag werkt net als een hashtag: mensen kunnen zoeken op locatie. Door het toevoegen van een stad of provincie, vergroot je dus de kans dat jij wordt gevonden.

Ander account: Wil je een (belangrijke) organisatie of persoon bereiken? Tag deze dan in je post. De accounts van je tag krijgen een notificatie. Dit vergroot de kans dat zij jouw post zien, liken en delen.

Populaire termen: Natuurlijk is het verstandig om ook populaire hashtags in te zetten omdat veel mensen op deze termen zoeken of deze hashtags volgen. Pas op met té populaire tags: jouw bericht moet nog wel opvallen natuurlijk.

Meer bereik op LinkedIn

Tag: Ook op LinkedIn is het de moeite waard om andere personen of organisaties te taggen om er zo voor te zorgen dat deze partij een notificatie krijgt met de uitnodiging deel te nemen aan het gesprek. Krijg je inderdaad een like of een reactie, dan helpt dit jouw bereik.

Daarnaast krijgt een deel van de volgers van het door jou getaggde account jouw bericht ook in hun tijdlijn.

Let er wel op dat je niet zomaar organisaties tagt waar je echt geen link mee hebt. 

Meer bereik op Facebook: reageer!

Reageer, reageer, reageer: Facebook maakt het steeds lastiger om organische bereik te krijgen. Het algoritme toont content die een interactie uitlokt meer dan andere berichten. Zij zien deze berichten als bewezen waardevol voor Facebook-gebruiker. Lok daarom op een slimme manier een reactie uit. Antwoord jij dan op dit comment, dan telt jouw reactie ook weer mee.

Laat Pencilpoint je helpen

Vind je het lastig om regelmatig goede berichten te bedenken, maken en plaatsen? Laat ons je helpen! Wij onderhouden graag jouw socialmediakanalen. Kijk naar ons contentabonnement of kom langs, vinden we gezellig!

Wil je social media uitbesteden?

Ja, ik maak graag een vrijblijvende afspraak