hero-2

Daarom kiezen wij bij webdesign niet voor WordPress-websites

Daarom kiezen wij bij webdesign niet voor WordPress-1
02 februari 2022

Voor veel (startende) ondernemers lijkt WordPress de ideale oplossing om snel, eenvoudig en goedkoop een website te (laten) maken. WordPress is nog steeds een zeer populair open-source contentmanagementsysteem. Maar daarmee ook zeer kwetsbaar. Je moet er toch niet aan denken dat jouw website wordt gehackt of dat je site niet meer werkt na een automatische update. Lees snel verder waarom wij bewust niet werken met WordPress maar met het contentmanagementsysteem Pencilblocks.

Beveiliging

Voor hackers zijn WordPress-websites een interessant doelwit. Er draaien miljoenen websites op WordPress. Hackers en bots zijn continu op zoek naar kwetsbare WordPress-installaties. Gratis thema’s hebben vaak veiligheidslekken. Ben je eenmaal gehackt, dan is dit meestal niet eenvoudig en goedkoop op te lossen.

Wij bouwen onze websites in een contentmanagementsysteem dat in Nederland is ontwikkeld. Dit is geen open source oplossing en dus niet interessant genoeg voor hackers of bots en goed beveiligd.

Laadtijd

Google beoordeelt snel ladende websites beter dan langzame websites. Over het algemeen laden WordPress websites langzaam in door de grote hoeveelheid code, scripts en plugins. Dit wordt ook ingeladen als ze niet door de website worden gebruikt en maakt een website onnodig zwaar om in te laden.

Pencilblocks is geoptimaliseerd voor Google Pagespeed. Pencilblocks-websites werken niet met zware databases of ingewikkelde backend scripts. Daarmee laden onze websites dus heel snel in en dat zorgt voor een betere Google-ranking. Zoek je wel een website met database? Die maken wij in Pencilplus; het cms dat ook volledig custom design mogelijk maakt en een totaaloplossing biedt.

Updates

Met iedere WordPress-update loop je het risico dat jouw gekozen template niet meer wordt ondersteund of dat de plugins van jouw website het opeens niet meer doen. Of je gebruikt een plugin die juist geen update meer krijgt en daarom niet meer werkt. Het kost veel tijd om dit te repareren of om een nieuwe website op te zetten. Dit kost je je opgebouwde Google-ranking.

Voor Pencilblocks komen er regelmatig updates die het systeem uitbreiden of verbeteren. Veiligheid staat hierbij voorop.

Webdesign op maat

Kies je voor een WordPress-template, dan zit je vast aan een bepaald stramien. De kans is groot dat het template dat jij hebt gekozen, ook door anderen is gekozen. Je valt dus minder op. Daarbij moet je verschillende plugins inzetten om bepaalde functies toe te voegen aan je website.

Bij Pencilblocks hebben onze webdesigners alle vrijheid om jouw website op maat te maken. We kunnen zonder hoge extra kosten effecten en animaties toevoegen en kunnen daarbij ook een opmaak per device maken.

Gebruikersvriendelijkheid

Hoewel WordPress wordt aangeprezen als een gebruikersvriendelijk cms, valt dat in de praktijk tegen is onze ervaring. Het onderhouden en uitbreiden van je WordPress-website is niet heel eenvoudig of intuïtief.

Pencilblocks is een heel gebruikersvriendelijk en intuïtief contentmanagementsysteem. Na een korte instructie kun jij zelf aan de slag met het onderhouden van je website. Of je kiest voor een contentabonnement van Pencilpoint; dan nemen wij al het werk uit handen.

Zoek jij een snelle en veilige website die opvalt?

De webdesigners en UX-designers helpen je graag met een website die bij jou past. Kies je voor Pencilblocks, Pencilplus of voor Pencilshop? Wij helpen je graag met de juiste keuze.  

Zoek jij een opvallende website?

Lees meer over Pencilblocks