hero-2

Breng je verhaal tot leven met een bedrijfsvideo

Breng je verhaal tot leven met een bedrijfsvideo-1
17 oktober 2023

Wil je jouw verhaal of boodschap onder de aandacht brengen op een unieke manier? Laat een bedrijfsvideo maken! Het is een kostbare investering, daar zijn wij van op de hoogte, maar het biedt vele voordelen voor je merk. Zo helpt het om klanten te informeren, loyaliteit op te bouwen en je imago te versterken. Nu we ons steeds meer online bevinden is een bedrijfsvideo hét middel om de aandacht van je potentiële klant te trekken.

Breng je verhaal tot leven met een bedrijfsvideo

Visualiseer je merkverhaal met behulp van een video. We kunnen eindeloos video’s kijken, terwijl het lezen van een tekst vaak meer moeite kost. Een video trekt veel beter de aandacht én het houdt onze aandacht vaak langer vast. Zorg je voor een pakkende intro? Dan is de kans dat de kijker je video afkijkt veel groter.


Platformen zoals Google, Facebook en Instagram houden van video

Dat we graag video’s kijken op kanalen zoals Facebook en Instagram is al langer duidelijk. We zien steeds meer video voorbijkomen op dit soort platformen en we betrappen onszelf er vaak op dat we eindeloos aan het scrollen zijn.

Platformen zoals Facebook en Instagram zijn zelf ook gek op video. Zo heeft Facebook in 2015 besloten om de tijd die men kijkt naar een bericht te verwerken in het algoritme. Mensen kijken van nature langer naar video’s, dus al snel kreeg de video veel waarde op dit platform.

Instagram heeft door de jaren heen verschillende mogelijkheden ontwikkeld waarmee je video’s kan plaatsen. Zo kun je een video in de tijdlijn plaatsen (zoals we vaak ook doen op Facebook), maar kun je ook langere video’s (zoals je bedrijfsvideo) plaatsen op Instagram TV. Niet te vergeten dat je ook een story of reels kunt maken, of zelfs live kan gaan om op een leuke manier interactie te creëren met je doelgroep. 

Laat je een bedrijfsvideo maken voor je website? Vergeet dan niet dat je deze video ook kan delen op een van de bovenstaande kanalen. LinkedIn natuurlijk niet te vergeten.

Wist je dat het ook veel voordelen heeft voor je positie in Google? Het gebruik van een bedrijfsvideo op je website zorgt ervoor dat je een hogere positie in Google krijgt dan websites die geen gebruikmaken van video. Je moet er dan wel voor zorgen dat jouw bedrijfsvideo aan bepaalde eisen voldoet. Zo is een goede tekst bij de pagina waar je video op staat van groot belang, en moet het een titel bevatten met daarbij één of twee zoekwoorden. Geef je bedrijfsvideo daarnaast een ‘closed caption’ ondertiteling mee, zo weet de zoekmachine waar je video over gaat.

Een bedrijfsvideo zorgt voor een stukje merkbeleving

Een goede bedrijfsvideo straalt professionaliteit uit. Mits je dit natuurlijk wel op professionele wijze laat vastleggen. Een bedrijfsvideo roept emoties, interacties, gevoelens of gedachtes op. Het draagt bij aan je merkbeleving. Heeft je concurrentie al een bedrijfsvideo laten maken? Dan kun je niet achterblijven. Heeft je concurrentie nog geen bedrijfsvideo? Zorg dan dat je het voor bent en het verschil maakt. 

Een bedrijfsvideo straalt autoriteit uit 

We zien iemand met autoriteit ook wel als een leider. Straal met je merk autoriteit uit en laat zien dat je verstand van zaken hebt in je eigen vakgebied. Laat zien waar je als merk voor staat en geef het een gezicht. Laat je een bedrijfsvideo op professionele wijze maken? Dan breng je deze professionaliteit ook weer over op je kijkers.

Kortom, een bedrijfsvideo is in de huidige tijd onmisbaar geworden. Blijf niet achter op je concurrentie óf zorg juist dat je ze een stap voor bent. Een bedrijfsvideo is multifunctioneel doordat je deze zowel op je website kan plaatsen, als op kanalen zoals Instagram, Facebook en LinkedIn. Laat het gezicht achter je merk zien en laat zien dat je een échte autoriteit bent binnen jouw vakgebied.

Heb je hulp nodig bij het maken van een bedrijfsvideo? Wij kunnen je helpen met het gehele traject, van A tot Z. Neem vrijblijvend contact met ons op om eens te sparren over wat we voor jouw merk kunnen betekenen.