hero-2

Waarom het gebruik van videomarketing onmisbaar is

2023_104 Videomarketing Blog-5
16 augustus 2023

Hoe vaak zet jij video in binnen jouw communicatiestrategie? We zijn ons er heel erg van bewust dat video’s’ nu eenmaal goed werken. Hoe vaak kijk jij een video op Instagram, Facebook, TikTok of misschien wel Youtube? En wat dacht je van de uren voor de tv?

Dat ons brein video beter opneemt is meerdere malen aangetoond in verschillende studies. Zo onthouden mensen eerder een videoadvertentie en worden er op Youtube steeds meer video’s geüpload, terwijl kranten steeds minder lezers krijgen.

Ongeveer 90% van de informatie die onze hersenen oppikken is visueel, we kunnen dit dan ook veel sneller verwerken dan bijvoorbeeld het lezen van een tekst. Wat maakt video dan zo effectief binnen je strategie?

Het is een investering; een video kost nu eenmaal meer tijd om te maken. Het is echter wel zo dat je de eenmaal gemaakte video’s, gebruikt kunnen worden voor verschillende kanalen en doeleinden. Je kunt het verwerken in je e-mailcampagne, delen op je socialmediakanalen, plaatsen op je website, maar ook gebruiken voor op evenementen. 

We kijken over het algemeen liever video’s

 Videocontent is de laatste jaren een steeds prominentere rol gaan spelen op de socialmediakanalen. Urenlang brengen mensen door op de telefoon, kijkend naar filmpjes op kanalen zoals Instagram. Het wordt echter ook steeds effectiever ingezet op andere kanalen waaronder LinkedIn en Facebook. We zijn over het algemeen lui als het gaat om aandacht en daarbij is het lezen van een tekst vermoeiender. Wij moeten namelijk zelf een voorstelling maken van wat wij lezen.

Wil je een product of dienst verkopen? Dan is er een grote kans dat je de aandacht van je potentiële klant trekt en vasthoudt met een video.

Je kunt een verhaal vertellen

Storytelling. Een steeds bekender begrip in marketingland. Vertel het verhaal achter je merk. Hoe kan dit nu beter dan met een video? Je kunt hierin spelen met de beelden en kiezen voor zowel het menselijke aspect als een animatie. Informeer, overtuig en bind je aan de klant en laat zien waarom jij uniek bent.

Sterker nog: grote kans dat jouw concurrenten al gebruikmaken van video. Zorg dus dat je niet achterblijft en begin ook met het inzetten van video’s binnen je marketingstrategie.

Zorg voor meer naamsbekendheid

Spreek met je video een veel breder publiek aan. Mede doordat je de video op meerdere platformen kan delen, maar ook door het hoge aantal gebruikers op kanalen zoals Youtube, kun je gemakkelijk meer zichtbaarheid en naamsbekendheid genereren.

Je kunt daarnaast ook rekenen op betere prestaties in je advertenties. Zo lijkt het erop dat kanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn steeds vaker de voorkeur geven aan video.

Tip: zorg wel dat wanneer je een video plaatst op een van de socialmediakanalen, dat deze op het platform zelf geplaatst wordt. Deze kanalen hebben als doel de gebruiker zo lang mogelijk op het platform te houden; als je een video plaatst als link naar Youtube, zal deze hoogstwaarschijnlijk minder bekeken worden.

Roep emoties op met behulp van een video

Roep emotie op bij je doelgroep. Video kan daarbij een hele krachtige rol spelen. Gezichtsuitdrukkingen, tone of voice en muziek zijn belangrijke elementen bij het overbrengen. Wellicht voelt de kijker niet direct te behoefte om iets te kopen of een dienst af te nemen, maar onbewust kan het wel meespelen in de besluitvorming op het moment dat er wel een behoefte is (of dat je deze gecreëerd hebt).

Breng je boodschap op een krachtige manier over door middel van video!

Hoe maak ik een krachtige video?

Je kunt natuurlijk een eigen video maken, maar Pencilpoint kan óók jouw boodschap visualiseren. Hoe wij dit doen? We beginnen bij het begin. Wat wil je vertellen? Wie is je doelgroep? Hoe lang mag de productie zijn? Vanuit daar maken we een script en storyboard en gaan we aan de slag met het maken van de video.

Of het nu gaat om een video, animatie of beide, wij kunnen het gehele traject van begin tot het eind verzorgen. Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

40