hero-2

Pencilpoint uitgegroeid tot allround bureau

66-infographic
31 januari 2019

Design, websites, tekst en social media onder één dak. Pencilpoint is de afgelopen jaren uitgegroeid tot allround bureau. Naast design en websites, verzorgen we sinds 2017 ook tekst en onderhouden wij social media voor ondernemers. De afgelopen jaren zagen wij een mooie groei in de projecten die wij voor steeds meer opdrachtgevers binnen onze pijlers mochten uitvoeren. Maar wat houdt dat eigenlijk allemaal in? Waar werken de vormgevers en contentspecialisten van Pencilpoint iedere dag aan?

Design

Met een goed design val je op. Dat geldt niet alleen voor advertenties, maar voor de hele communicatiemiddelenmix.

Vormgeving

De creatieve vormgevers van Pencilpoint verzorgen voor veel organisaties de totale vormgeving. Een goed logo en bijpassende huisstijl vormt de basis voor briefpapier, brochures, flyers, magazines et cetera. Daarnaast vallen ook het ontwikkelen van iconen, illustraties en infographics onder de noemer vormgeving.

Drukwerk

Pencilpoint zoekt verder voor het drukwerk de beste drukker uit en kijkt daarbij uiteraard naar de juiste kwaliteit-prijsverhouding.

Advertenties

Sla je een van de bladen van de Persgroep open, dan is de kans zeer groot dat je een advertentie tegenkomt die is opgemaakt door Pencilpoint. Maar ook voor andere dag,- week of vakbladen verzorgen wij advertenties op maat. Adverteer je liever digitaal of langs de weg? Geen probleem! Wij zorgen ervoor dat je wordt gezien.


De verdeling van werkzaamheden onder de pijler DESIGN in 2018.

 

Signing

Een passend logobord aan de gevel, opvallende vlaggen voor je pand of eenduidige bewegwijzering in je pand. Allemaal elementen van je communicatiemiddelenmix die zorgen voor een herkenbare en eenduidige uitstraling. Pencilpoint adviseert en ontwerpt dit in de juiste lijn.

Video

Bewegend beeld, zoals animatie en video, is sterk in opkomst. Voor het maken en editen van korte video’s draaien wij onze hand niet om. Voor grotere producties werken we samen met specialisten. Uiteraard doen wij de editing van deze producties in samenspraak zodat het past binnen de huisstijl van de opdrachtgever!

 

Websites

Er bestaat bijna geen organisatie meer zonder website. Want, wees eerlijk, waar begin jij zelf je zoektocht naar een product of dienst?

Webdesign

Ook bij websites geldt: door een goed ontwerp val je op. Pencilpoint helpt je met je te onderscheiden van je concurrenten. Niet alleen door kleurgebruik, maar ook door inzet van goede beelden (video, animatie, fotografie en illustraties) en het opzetten van een logische structuur.

Development en bouw

Naast het vormgeven, zorgen wij ook voor de development en bouw van een site. Wij bieden verschillende Content Management Systemen aan. In 2018 hebben we ook een eigen CMS ontwikkeld: Pencilplus. Dat biedt alle voordelen van de WordPress-technologie, maar biedt meer op maat gemaakte mogelijkheden.


De verdeling van werkzaamheden onder de pijler WEBSITES in 2018.

 

Content

Een mooi vormgegeven site is één, tekst is een ander belangrijk onderdeel. De tekstschrijvers van Pencilpoint redigeren en schrijven teksten, SEO-vriendelijk. Via een contentabonnement zorgen wij voor nieuwsberichten, blogs of nieuwe pagina’s. Zo blijf je actueel en relevant en blijf je beter vindbaar in de zoekmachines.

Domeinen, e-mail en hosting

We adviseren over de juiste domeinnaam en registeren deze voor je. Pencilplus-sites hosten wij zelf op een dedicated server. Hiermee zijn de sites veilig, snel en goed bereikbaar. Ook e-mailhosting verzorgen wij. Kortom, voor het volledige pakket rondom je website ben je bij Pencilpoint aan het juiste adres.
 

Tekst & Social media

Met de komst van de afdeling Content, is Pencilpoint daadwerkelijk creatief in vorm én inhoud. De content creators en tekstschrijvers werken nauw samen met de vormgevers. Maar ook voor losse tekstopdrachten kun je ons benaderen.

Social media

Een veelgehoorde vraag van ondernemers is of wij niet kunnen helpen met het onderhouden van de social mediakanalen. Het antwoord is: zeker! Van het adviseren over de juiste strategie, het opzetten van maandelijkse contentkalenders en het daadwerkelijk maken en plaatsen van berichten en betaalde campagnes. Wij weten hoe wij Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube voor jou kunnen laten werken.

Webteksten

Goed gevonden worden met je website is essentieel. Wij helpen daarbij door het schrijven van SEO-vriendelijke teksten. Wij ontwikkelen gerichte landingspagina’s en schrijven ook pakkende nieuwsberichten.


De verdeling van werkzaamheden onder de pijlers TEKST & SOCIAL MEDIA in 2018.

 

Tekstschrijven

Je hebt een verhaal te vertellen; een boodschap voor je doelgroep. Je schudt dat vanzelfsprekend zo uit je mouw, maar nu moet je dit op papier krijgen. Dat is een heel ander verhaal. Gelukkig kunnen de tekstschrijvers van Pencilpoint je daarbij helpen. Wij houden bijvoorbeeld een interview, stellen de juiste vragen en schrijven hier een pakkende tekst van.

Strategie

Wat je ook wil bereiken met je communicatie, via welke mix aan middelen dan ook: het begint met een goede strategie. Wat wil je vertellen, aan wie en met welk doel? Welke middelen wil je inzetten?
De contentstrateeg denkt met je mee en adviseert. We werken de strategie uit in concrete plannen. Samen met de vormgevers helpen we je met het ontwikkelen van concepten.

Val ook op!

Wil jij je ook onderscheiden en opvallen? Met creatief design, je website, goede tekst of op social media? Het team van Pencilpoint staat voor je klaar! Bekijk de showcases op onze site en kom langs in ons prachtige centraal gelegen pand aan de Utrechtsestraatweg in Woerden. We bespreken graag je wensen en komen met verrassende voorstellen.