hero-2

Zet hashtags slim in voor meer volgers op Instagram

Zet hashtags slim in voor meer volgers op Instagram
21 mei 2021

Hoe zorg je ervoor dat je meer bereik en meer volgers krijgt op Instagram? Zet hashtags in. Op Instagram zoeken mensen op personen, locaties en hashtags. Maar hoe zet je hashtags in en welke hashtags kun je het beste gebruiken? Pencilpoint helpt je graag op weg.

Wat zijn hashtags?

Hashtags zijn een soort labels die je toevoegt aan je berichten op Instagram. Met het label geef je aan waar jouw bericht over gaat.

Bijvoorbeeld: plaats je als restaurant een bericht over biologische gerechten, dan kun je hashtags gebruiken als #biologisch #uiteten.

Wat is het doel van hashtags?

Op Instagram zoekt men zoals gezegd op personen, plaatsen en hashtags. Gebruikers zoeken op hashtags om content te vinden over dat specifieke onderwerp. Daarnaast volgen mensen hashtags. Berichten die deze hashtags bevatten, verschijnen in hun tijdlijn zonder dat ze jouw account actief volgen. Zo vergroot je dus je bereik.

Voordelen van hashtags

Het grootste voordeel van het toevoegen van hashtags aan je berichten is dus dat je je bereik vergroot. Dit leidt tot meer volgers en meer interactie.  

Hoe gebruik je hashtags?

  • Gebruik hashtags in je bio, in je stories en bij je berichten.
  • Instagram staat maximaal 30 hashtags per bericht toe en 10 hashtags per story.
    Ons advies is om een goede mix te maken van zeer populaire relevante hashtags, hashtags die gericht zijn op jouw specifieke dienst of product en hashtags met je bedrijfsnaam, de naam van je dienst of product en plaatsnamen erin. Dit hoeven er geen 30 te zijn.
  • Plaats hashtags bij voorkeur onder je bericht na een paar witregels of als eerste reactie onder je gepubliceerde bericht. Doe dit wel direct na het plaatsen. 

Wat zijn goede hashtags?

Goede hashtags hangen af van je onderwerp, type bedrijf, product of dienst et cetera. Het zijn de woorden waarop jouw doelgroep zoekt en die interessant zijn voor je potentiële klant.

Het kan zinvol zijn om ook een paar algemeen populaire hashtags toe te voegen zoals #instafood, maar doe dat alleen als dat echt relevant is en altijd in combinatie met je eigen hashtags. En hoe vaker een populaire hashtag wordt gebruikt, des te onzichtbaarder is jouw bericht in de honderden posts met deze hashtag. 

Hoe vind je de juiste hashtags?

Gebruik zelf eens de zoekfunctie op Instagram en ontdek zo welke hashtags veel worden gebruikt. Of kijk eens bij vergelijkbare profielen. Maak hashtags van plaatsnamen waar jij actief bent of gevonden wil worden.

Nog een paar handige tips

  • Noteer jouw hashtags in de notities op je telefoon. Zo kun je het lijstje eenvoudig kopiëren en plakken onder je berichten.
  • Wissel je hashtags ook een beetje af. Instagram houdt niet van dubbele content of het gebruik van constant dezelfde hashtags.
  • Check of bepaalde hashtags niet in een heel andere context worden gebruikt.

We hopen dat je hiermee goed aan de slag kunt met hashtags op Instagram. Wil je meer tips over het zakelijk inzetten van Instagram? Lees dan onze andere blogs over social media. 

Kunnen wij je helpen?

Wil je het onderhouden van je Instagram liever uitbesteden? Wij helpen je graag! Pencilpoint verbindt de kracht van copywriting en vormgeving zodat wij voor jou de beste Instagramberichten kunnen maken. Neem contact op.

Wil je social media uitbesteden?

Ja, ik maak graag een vrijblijvende afspraak