hero-2

WhatsApp voor jouw bedrijf

content-4
15 december 2020

Waarschijnlijk ben je wel bekend met online marketing via Instagram, Facebook, e-mail, enzovoort. Het zijn platformen waar veel bezoekers tegelijk jouw post kunnen bekijken en kennismaken met jouw bedrijf of op de hoogte worden gebracht wat jij te vertellen hebt. Maar, niet alleen via deze socialmediaplatforms kun je jouw online marketingstrategieën loslaten. Heb je al eens gedacht aan WhatsApp?

Je kunt met WhatsApp via twee wegen online marketing toepassen.

Het WhatsApp Business-platform

WhatsApp Business is een app dat bedrijven met klanten verbindt. Met deze gratis app maak je een business-profiel waarmee je direct kunt communiceren met je klanten. Ook kun je geautomatiseerde berichten sturen. WhatsApp is makkelijk in gebruik en draagt bij aan de interactie met je klant. Het is ideaal voor klantenservice: het sturen van een appje is sneller dan het sturen van een mailtje en het sturen van een appje voelt minder formeel dan het sturen van een e-mail.

Verder kun je verzendlijsten maken en je advertenties of berichten aanpassen per doelgroep. Via WhatsApp kun je dus het contact met de klant onderhouden en verbeteren én je bedrijf promoten via berichten.

In de WhatsApp Business app kun je alle statistieken bekijken van je gestuurde berichten. Deze app biedt dus veel mogelijkheden op het gebied van online marketing.

WhatsApp chat advertenties

Sinds WhatsApp is overgenomen door Facebook, kun je op Facebook een advertentie plaatsen die de klant doorstuurt naar WhatsApp. Handig als je Facebook-gebruikers, geïnteresseerden of al bestaande klanten jou een bericht wil laten sturen via WhatsApp. De advertentie op Facebook zorgt ervoor dat de gebruiker binnen één klik een gesprek starten met jouw bedrijf via WhatsApp. Heb je een Facebook business profiel, dan kun je de chat advertenties goed inzetten. Je kunt je doelstelling bepalen, doelgroep kiezen en aangeven welk budget je wilt inzetten.

De kracht van WhatsApp

Waar je op de meeste socialmediaplatforms een grote groep mensen tegelijk aanspreekt, maak je via WhatsApp één op één contact met een klant. Bied zo een betere service aan en haal klanten of geïnteresseerden dichter naar jouw bedrijf toe. Daarnaast voelen mensen die een persoonlijk bericht krijgen, zich meer aangesproken dan een openbare advertentie.

Er liggen heel veel mogelijkheden voor online marketing op WhatsApp. Nog niet veel bedrijven maken er gebruik van en daarom is het dus extra goed om er als bedrijf mee te starten.