hero-2

Vergroot je bereik met blogs op je LinkedIn-bedrijfspagina

Bloggen op LinkedIn vergroot je bereik
18 november 2021

Bloggen is goed voor je zichtbaarheid. Met een blog werk je aan je naamsbekendheid en laat je je expertise zien. Sinds kort is het mogelijk om te bloggen op je LinkedIn-bedrijfspagina. En het goede nieuws is dat je geen nieuwe blogs hoeft te bedenken, maar gewoon je blog van je website kunt herpubliceren.

Meer bereik

Door regelmatig te bloggen op je website, vergroot je je vindbaarheid. Google indexeert echter niet alleen de blogs op je website, maar ook je blogs op LinkedIn. Voordeel van bloggen op LinkedIn is dat je mensen aanspreekt die je mogelijk anders niet gevonden zouden hebben. Kortom; door te bloggen op LinkedIn vergroot je je bereik. 

Dubbele content mag

Plaats je al regelmatig een blog op je website? Dan kun je deze nu zonder problemen ook delen via je zakelijke LinkedIn-pagina. Let er wel op dat je je blog eerst op je website zet en pas een paar dagen later op LinkedIn. Zo indexeert Google eerst het blog op je website. Dit komt de vindbaarheid van je website ten goede.

LinkedIn wil nog steeds niet graag dat je linkt naar een externe website. Om jouw bijdrage beter te verspreiden onder je LinkedIn-connecties is het beter om niet te volstaan met een korte bijdragen met een ‘lees verder’- link naar je blog op je website, maar om je blog volledig te (her)plaatsen op LinkedIn. Wil je toch mensen naar je website leiden? Verwijs dan boven in je artikel naar het originele blog op je website of plaats een link aan het eind van je blog.

Hoe plaats je je blog op je zakelijke LinkedIn-pagina?

Je kunt op twee manieren een blog op je zakelijke LinkedIn-pagina plaatsen:

  1. Je gaat naar je bedrijfspagina en klikt op ‘artikel schrijven’.
  2. Je gaat op je persoonlijke profiel naar ‘begin met het schrijven van een bijdrage’ en klikt op ‘artikel schrijven’. Je kiest voor de optie ‘bedrijfspagina’.

Wil je niet meteen je tekst publiceren? Geen probleem: je kunt je artikel als concept opslaan en bewerken voor en nadat je je artikel hebt gepubliceerd.

Tips voor blogs

Met onderstaande tips zijn je blogs beter leesbaar en vallen ze nog meer op tussen alle andere content op de tijdslijn van je connecties:

  1. Kies voor een opvallende kop.
  2. Zorg voor een unieke afbeelding in de header.
  3. Verdeel je tekst in alinea’s en zorg voor heldere tussenkopjes.
  4. Gebruik opsommingen met markeringen.
  5. Voeg passende afbeeldingen of andere media-elementen toe.
  6. Wissel je tekst af met een opvallende quote.

Wil je wel bloggen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? De tekstschrijvers van Pencilpoint nemen je het bloggen graag uit handen. Bel of kom langs voor een kop koffie.

 

Wil je social media uitbesteden?

Ja, ik maak graag een vrijblijvende afspraak