hero-2

Staat jouw bedrijf al op de Google-kaart?

Staat jouw bedrijf al op de Google-kaart-1
07 juni 2023

Richt jij je als ondernemer op lokale klanten? Zet dan je lokale SEO goed op. Juist door lokale zoekmachineoptimalisatie kun je jouw bedrijf (letterlijk) op de kaart zetten en ben je zichtbaarder voor nieuwe klanten in je omgeving.

Claim jouw Google Bedrijfsprofiel

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool waarmee je je online aanwezigheid beheert. Door je Google Mijn Bedrijfsprofiel goed in te richten én te onderhouden, maak je jouw bedrijf beter vindbaar voor lokale zoekopdrachten.

Voordelen van een Google Mijn Bedrijfsprofiel:

  • Je verschijnt hoger in lokale zoekopdrachten
  • Je kunt eenvoudig jouw bedrijfsinformatie up to date houden
  • Je kunt reviews uitvragen en verzamelen

Wist je al dat het aantal reviews invloed heeft op je vindbaarheid? Daarom is het zeer de moeite waard om regelmatig klanten of relaties te vragen een Google review achter te laten. Nog een extra tip: vraag of zij in je review ook jouw bedrijfsnaam willen noemen!

Hoe zet je jouw bedrijf op Google?

Ga naar Google en begin. Wil je een handig stappenplan? Download deze hier.
Tip: wees zo specifiek mogelijk bij het benoemen van je primaire categorie.

Optimaliseer jouw Google Mijn Bedrijfsprofiel

Na het plaatsen van je bedrijf, ben je nog niet klaar. Blijf je profiel optimaliseren met nieuwe foto’s en video’s, zorg voor een actuele bedrijfsbeschrijving en houd je openingstijden bij.

Maak ook een handige link of een QR-code naar jouw Google review-onderdeel en stuur deze naar je klanten.

Pencilpoint helpt je!

Heb je geen tijd om zelf bezig te zijn met je online zichtbaarheid? Dan ben je lang niet de enige ondernemer. Toch is het zonde om dit niet op te pakken. De content creators van Pencilpoint nemen je het werk graag uit handen. Interesse? Kom vrijblijvend langs, dan vertellen we je hoe wij je kunnen helpen met het onderhouden van je socialmediakanalen, Google Mijn Bedrijf en je website.