hero-2

Social Engine Optimization: beter vindbaar op social media

Social Engine Optimization - beter vindbaar op social media-2
28 december 2022

We hoeven jou natuurlijk niet uit te leggen hoe belangrijk het is om met je bedrijf aanwezig te zijn op social media. Maar alleen aanwezig zijn is niet voldoende. Je wilt dat je doelgroep jou en jouw content kan vinden. Een website maak je beter vindbaar met SEO. Bestaat er dan ook iets als SEO voor social media? In dit blog geven wij per social mediakanaal één waardevolle tip die bijdraagt aan een betere vindbaarheid.

Lange video’s op Facebook

Op vrijwel alle socialmediakanalen wordt video steeds belangrijker. Uit onderzoek blijkt dat lange video’s op Facebook ruim 80% meer interactie opleveren dan overige content. En dát is belangrijk voor je vindbaarheid, want berichten met meer interactie komen vaker terecht op de tijdlijn van andere Facebook-gebruikers.

Hashtags op Instagram

Hashtags voor Instagram zijn vergelijkbaar met zoekwoorden op Google. Hashtags zijn daarom erg belangrijk voor jouw vindbaarheid. En wist je dat 11 sterke hashtags per post 79% meer interactie oplevert met je doelgroep? Genoeg reden om direct aan de slag te gaan met een passende hashtag-strategie!

Interactie op LinkedIn

Heb je een bericht op LinkedIn geplaatst? Dan zijn de eerste 4 uur cruciaal. Interactie speelt hierbij de hoofdrol. Vraag bijvoorbeeld je medewerkers om een like of comment achter te laten binnen de eerste 4 uur na het plaatsen van je bericht. Hoe meer interactie er plaatsvindt, des te meer gebruikers jouw post op hun tijdlijn tegenkomen!

Views op YouTube

Op YouTube wordt er per minuut 500 uur (!) aan video geüpload. Hoe zorg je dat je goed vindbaar bent tussen al deze video’s? Voor YouTube is het aantal views dat een video de eerste 24 uur krijgt belangrijk. Onze tip is daarom om je video te verspreiden via andere kanalen. Stuur bijvoorbeeld een link via de mail of promoot je video via je socials.

Regelmatig posten op TikTok

TikTok is het snelst groeiende socialmediakanaal van 2022. Hoe zorg je dat je goed vindbaar bent en meelift op het succes van TikTok? Door 1 tot 5 keer per dag te posten. Ja, dat lees je goed! TikTok beloont namelijk videomakers die regelmatig posten. Het maken van zo veel video’s kost natuurlijk veel tijd, maar levert je wel een betere vindbaarheid op.

Hulp nodig?

Met onze tips weet je doelgroep jou beter te vinden. Maar nadat je doelgroep jou heeft gevonden, is het natuurlijk ook belangrijk dat je de aandacht van je doelgroep vasthoudt en dat je doelgroep weer terugkomt bij jouw content. Dit doe je door consistent te posten en originele en authentieke content te maken.

Heb jij moeite met het bedenken van unieke posts? Of heb je weinig tijd om de sociale media van je bedrijf bij te houden? Laat dan de content creators van Pencilpoint je sociale media onderhouden! 

Wil je dat Pencilpoint jouw social media onderhoudt?

Ja, ik maak graag een vrijblijvende afspraak