hero-2

Profiteer optimaal van online reviews

Thumbs up
26 april 2018

Vol enthousiasme, passie en creativiteit werk je aan een opdracht. Het resultaat mag er zijn. Al zeg je het zelf. Ook de klant is tevreden. Je bent dan al snel geneigd het project misschien nog wel te delen op de website of een van je social media-kanalen om dan weer snel door te gaan met een volgende opdracht.Maar heb je er wel eens over nagedacht je klant een review te vragen?


Mond-tot-mondreclame verhoogt vertrouwen en zichtbaarheid

Mond-tot-mondreclame is een krachtige vorm van marketing. Misschien nog steeds wel de krachtigste. Op welke manier ook: traditioneel face-to-face, op gedrukte media of nu ook online; positieve feedback leidt tot vertrouwen. Onderzoek toont aan dat 80% van (potentiële) klanten waarde hecht aan reviews als persoonlijke aanbeveling.

Vooral in deze digitale tijd is het een kleine moeite je klanten te benaderen voor een review en via social media is het eenvoudig de reviews toegankelijk te maken.

Reviews en SEO

Zoekmachines zoals Google nemen openbare reviews ook nog eens mee in de ranking van zoekresultaten. Het plaatsen van reviews werkt dus mee aan de vindbaarheid van je website. Een eenvoudige manier is het activeren van Google reviews of Facebookreviews.

Niet bang zijn voor een slechte review

Wees niet bang voor minder goede reviews. Onderzoek toont aan dat het grote meerendeel van de reviews positief zijn. Mocht je onverhoopt toch een wat minder goede review krijgen, haal deze dan niet zomaar weg. Neem contact op met de afzender en vraag wat er beter kan. Hier leer je alleen maar van.

Dus:
    • Vraag je klanten actief om een (online) review;
    • Maak de review openbaar;
    • Deel de reviews op website en social media;
    • … en profiteer!

Meer doen met je online zichtbaarheid? De content creators van Pencilpoint denken graag met je mee of nemen het werk uit handen! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.