hero-2

Nieuwe website? Vergeet de 301 redirects niet!

Nieuwe website? Vergeet de 301 redirects niet!
16 augustus 2021

Laat je een nieuwe website maken, dan is het belangrijk om 301 redirects in te stellen. Doe je dat niet, dan verlies je de opgebouwde ranking van die pagina en komen je bezoekers terecht op een niet bestaande pagina. Helaas komen we steeds vaker tegen dat websites zijn omgezet zonder 301 redirects in te stellen. Het verlies van de ranking kunnen we niet meer terugdraaien. In deze blog gaan we dieper in op het nut en de noodzaak van 301 redirects.

Wat is een 301 redirect?

Een 301 redirect is een permanente omleiding van een pagina naar een andere URL. Een bezoeker die de oude url intoetst, komt automatisch op de juiste nieuwe pagina uit. Dat is wel zo gebruikersvriendelijk. Ook zoekmachines snappen door de 301 redirect dat de pagina verplaatst is naar een andere url. Zo gaat je opgebouwde ranking in de zoekmachines niet verloren. 

Waarom is een 301 redirect belangrijk?

Met een 301 redirect behoud je de opgebouwde SEO-waarde van je pagina voor 90-95%. Heb je geen 301 redirects gemaakt van je oude pagina’s, dan zak je ver weg in de zoekresultaten en is het hard werken om weer op je oude positie te komen.

Daarnaast komen je bezoekers niet terecht op een 404-pagina, maar komen ze op de juiste nieuwe pagina terecht. Een 404-pagina is een pagina die niet meer bestaat. De kans dat je bezoeker je website verlaat als hij op een 404-pagina komt, is vrij groot.

Wanneer moet ik een 301 redirect maken?

Het maken van een 301 redirect komt niet alleen voor als je een nieuwe website wil laten maken. Ook als je je website verandert, optimaliseert en actueel houdt, krijg je te maken met 301 redirects.

Denk dus ook aan 301 redirects als je:

  • een pagina verwijdert van je website
  • je domeinnaam verandert
  • de URL van een pagina wijzigt
  • pagina’s samenvoegt
  • twee websites samenvoegt 

Hoe maak ik een 301 redirect?

Een 301 redirect stel je in je contentmanagementsysteem of via de webserver in. Laat je je nieuwe website maken door Pencilpoint, dan zorgen wij niet alleen voor een snelle, mooie en gebruikersvriendelijke website, wij verzorgen ook de 301 redirects voor je. Dat scheelt jou een hoop tijd.

Wil je een nieuwe website laten maken?

Ja, ik maak graag een vrijblijvende afspraak