hero-2

Levensgroot vrachtwagendoek voor Boogaerdt Hout

nieuws-PP-Boogaert3
19 juli 2018

Weleens een voetbal van hout gezien? De vrachtwagens van houtleverancier Boogaerdt Hout staan er bekend om. De voetballen in verschillende houtsoorten staan levensgroot afgebeeld op de spandoeken van de Boogaerdt vrachtwagens. Om de bestaande look-and-feel nieuw leven in te blazen heeft Pencilpoint een re-design van het doek ingezet. Met als resultaat: haarscherpe en levensechte doeken!  

Van sample tot grafisch design

Het designproces startte op basis van foto’s van verschillende houtsoorten. Om het beeld verder te optimaliseren ontving Pencilpoint samples van de houtsoorten, welke zijn verwerkt in de beelden. Door een spandoek grootte van bijna 12 meter lang is op zeer hoge resolutie gewerkt.

 

 

Haarscherp en realistisch

Om het beeld zo realistisch mogelijk te maken zijn de voetballen in 3D opgezet met schaduwverwerking en lichtval effecten. En dit is te zien! Boogaerdt Hout kijkt met trots naar de nieuwe vormgeving op de vrachtwagen. “Het beeld is haarscherp en zeer realistisch!”

 

“Daar komt de ballenwagen weer aan”

De voetballen in 3D dateren terug naar ruim 15 jaar geleden, toen de eerste vrachtwagen met dit beeld door Nederland reed. De Boogaerdt Hout vrachtwagens zijn een bekend beeld in de houtindustrie. Door heel Nederland leveren zij verschillende houtsoorten aan bedrijven. “Daar komt de ballenwagen weer aan,” is de boodschap die rondgaat als de vrachtwagen is gespot.