hero-2

Je website veilig en beter vindbaar

Typen op een laptop
12 maart 2018

Sinds 2017 geven Chrome en Firefox al regelmatig waarschuwingen aan bezoekers als een website niet veilig is. Vanaf juli 2018 zal Chrome iedere website zonder SSL-certificaat markeren als ‘niet veilig’. Dat is niet het signaal dat je wil geven aan bezoekers en (potentiële) klanten. Het beveiligen van een website is vrij eenvoudig en draagt ook nog eens bij aan een hogere Google-ranking.

Hoe weet je of een website veilig is?

Een veilige website herken je aan ‘https’ en een slotje in de adresbalk. De extra ‘s’ staat voor secure. Je website beveiligen doe je door het (laten) installeren van een SSL-certificaat. Het SSL-certificaat verhoogt de veiligheid van de website doordat het (vertrouwelijke) informatie versleutelt. Hierdoor kan privacygevoelige informatie niet worden onderschept door derden.

Voordelen van een SSL-certificaat

Zorg ervoor dat jouw gegevens en de persoonlijke informatie van je bezoekers niet in verkeerde handen vallen en voeg een SSL-certificaat toe aan je website. Alle voordelen van het installeren van een SSL-certificaat nog een keer op een rij:

Beter gevoel van veiligheid

Een beveiligde website verhoogt het gevoel van veiligheid op je website. Klanten laten eerder (privacygevoelige) informatie achter.

Geen meldingen van onveilige website

(Potentiële) klanten krijgen geen melding dat je website niet veilig is. Dat is voor je bezoekers wel zo prettig.

Beter vindbaar in Google

Veilige websites krijgen een hogere positie in de Google-zoekresultaten. Je wordt dus beter zichtbaar en vindbaar.

Je eigen website veilig maken

Voor het laten beveiligen van je website, raden wij aan om contact op te nemen met je hostingpartij en/of webbouwer voor het laten installeren van een SSL-certificaat. De kosten hiervan kunnen uiteenlopen. Natuurlijk kunnen wij je ook helpen om het SSL-certificaat toe te voegen aan je website.

Veilige website van Ziber

Heb je via ons een Ziber-website? Neem dan rechtstreeks contact op met Ziber (of 0224 290 989) voor het laten plaatsen van een SSL-certificaat. Ziber biedt een SSL-certificaat aan als uitbreiding op het abonnement. Het aanvragen van de beveiliging kost 60 euro per jaar. Daarnaast heeft Ziber 3 typen SSL-certificaten voor een domeinnaam. De kosten hiervan zijn vanaf 12 euro per jaar. Ziber verzorgt het complete proces: van validatie tot installatie. Kijk voor meer informatie op de Ziber website.

Meer weten over een veilige website

Neem gerust contact met ons op voor advies over het beveiligen van je website.