hero-2

Hoe word je succesvol op Instagram?

Hoe word je succesvol op Instagram?
02 november 2022

Instagram is een van de snelst groeiende social mediaplatformen in Nederland en groeide afgelopen jaar met 11%. Het platform is vooral populair bij jongeren, maar het gebruik in andere leeftijdscategorieën stijgt ook. Er worden dagelijks miljoenen berichten, Stories en Reels gedeeld. Daarom is Instagram meer dan geschikt voor het vertellen van het verhaal van jouw merk of bedrijf.

Instagram maakt gebruik van algoritmes om de miljoenen berichten te filteren. Hierdoor weet Instagram welke content interessant is voor welke gebruiker. Berichten met veel interactie staan hoog in de algoritmes en komen daardoor vaker op de feed en de Explore-pagina van gebruikers terecht. Maar hoe zorg je ervoor dat de algoritmes jouw berichten oppikken? Wij geven je een aantal tips. 

Likes

Likes spelen zeker een rol bij de algoritmes, maar een bericht met alleen veel likes heeft niet direct in succes. Een like wordt namelijk gemakkelijk gegeven: twee keer tikken en verder scrollen. Dit wil niet zeggen dat likes onbelangrijk zijn, maar dat het ook iets is waar je je niet op moet blindstaren.

Comments

Comments spelen een iets grotere rol bij algoritmes. Lok daarom interactie uit bij je volgers door een vraag te stellen of naar een mening te vragen. Reageer zelf ook zodra iemand een comment achterlaat. Hoe meer reacties, hoe meer interactie en hoe hoger jouw bericht in het algoritme komt.

Shares

Het aantal shares van jouw bericht is ook belangrijk. Maak een bericht interessant genoeg zodat mensen het willen delen met vrienden. Berichten die humor bevatten of herkenbaar zijn worden over het algemeen het meest gedeeld.

Saves

De mate waarin jouw berichten worden opgeslagen hebben ook invloed op de algoritmes. Gebruikers die jouw bericht opslaan, vinden de inhoud blijkbaar interessanter dan andere content die zij zien en bekijken deze berichten vaak later weer terug. Plaats je veel recepten, tips of tutorials? Deze berichten hebben de grootste kans op een save.

Kijktijd

Hoe lang een gebruiker jouw bericht bekijkt, heeft de grootste invloed op het algoritme. Gebruik beeld dat mensen triggert om te (blijven) kijken. Plaats een opvallende foto, begin je video met een trigger-shot, stel direct een vraag of grijp de aandacht op een andere manier.

Samenspel

Een laatste tip: focus je niet slechts op één factor. Alleen een lange kijktijd of een bak aan likes is namelijk niet voldoende. Alleen door een goed samenspel tussen deze factoren komt je bericht hoger in het algoritme te staan.

Hulp nodig?

Wil je je zichtbaarheid op Instagram vergroten, maar weet je niet waar je moet beginnen? De contentspecialisten van Pencilpoint helpen je graag. Neem contact met ons op om jouw wensen te bespreken.

Ook succesvol worden op Instagram?

Ja, ik maak graag een vrijblijvende afspraak