hero-2

Elise aan het woord: “Een goede online marketingstrategie helpt je groeien”

114-elise-aan-het-woord
01 oktober 2020

Trends. Sommige zijn tijdelijk en verdwijnen na een tijdje weer, andere luiden een nieuw tijdperk in en veranderen de manier waarop we werken. Iedere maand vertelt iemand van het Pencilpoint-team over een trend op zijn of haar vakgebied en de invloed van deze trend op de manier van (samen)werken.

De afgelopen 10 jaar gingen de technische ontwikkelingen sneller dan de 100 jaar ervoor. Ook op het gebied van marketing. Online zichtbaar zijn wordt steeds belangrijker: 86% van de Nederlanders is dagelijks online. Zeker nu steeds meer mensen thuiswerken. Ieder bedrijf heeft inmiddels wel een website en zet social media in meer of mindere mate in. Maar heb je als ondernemer al een online marketingstrategie?

Strategisch online zijn, loont

Elise is communicatiestrateeg bij Pencilpoint en helpt ondernemers met het opzetten van een online marketingstrategie. “Een van de interessantste onderdelen van mijn werk is in gesprek gaan met ondernemers. Wat doen zij en waarom doen zij dat? Dit zijn eigenlijk altijd verhalen met passie. Als je vraagt hoe zij online aanwezig zijn, dan blijkt dat nog veel mensen maar wat doen op gevoel. Of niks doen, omdat ze niet weten hoe ze het moeten aanpakken. Veel ondernemers hebben te weinig tijd, te weinig kennis of aan het einde van de dag geen zin meer. Dat is zonde want je concurrent doet het wel. Juist door strategisch online te zijn, breng je je bedrijf beter in beeld en pluk je er de meeste vruchten van.”

Wat onderscheidt jou?

Het klinkt als veel werk, het opzetten van een online marketingstrategie. “Dat valt op zich wel mee. Het brengt je ook veel waardevolle inzichten. Nadenken over een online marketingstrategie laat je weer nadenken over wat jouw bedrijf uniek maakt. Hoe onderscheid je jezelf ten opzichte van je collega? Wie is je doelgroep precies en op welk moment in hun klantreis komen zij met jou in contact?

Wij hebben inzicht in de laatste ontwikkelingen en kunnen zo gericht adviseren over taalgebruik, de inzet van middelen, maar ook over effectief UX Design in je website. Al deze informatie gebruiken wij om jou op de juiste manier online zichtbaar te maken. In tekst én in beeld. Die combinatie maakt ons, Pencilpoint, uniek en onderscheidend.”

Je hebt een online marketingstrategie. Hoe verder?
“Als je een online marketingstrategie hebt, nemen we kritisch je website onder de loep. Sluit deze nog aan bij wat je doet en wie je bent, maar nog belangrijker: spreekt je site de juiste doelgroep aan op de juiste manier? Daarnaast zetten we een socialmediaplan op en maken we een gerichte contentkalender. We helpen je met het maken van relevante, creatieve en opvallende content. Zo ben jij optimaal online zichtbaar.”

Wil je aan de slag met jouw online zichtbaarheid en dat vanuit een strategisch plan doen? Maak een afspraak: we helpen je graag!