hero-2

6 videoformats voor ondernemers

6 videoformats voor ondernemers
19 april 2021

Video is een krachtig communicatiemiddel en is in te zetten in verschillende uitingen. Denk aan je website, e-mailing, online advertenties en natuurlijk social media. Berichten met video worden vaker gedeeld en beter onthouden. Een video maken is voor iedereen mogelijk. Met een smartphone kun je mooie, korte en krachtige video’s opnemen die je direct kunt delen met je volgers. Weet je niet wat voor soort video’s je kan maken? Pencilpoint geeft je tips.

Uitlegvideo

Maak een aantal korte video’s met een uitleg over je product of dienst. Dit vormt een goede eerste kennismaking voor potentiële klanten. Ideale lengte is 60-90 seconden. Voeg animaties toe om je video nog aantrekkelijker of begrijpelijker te maken.

Demovideo

Laat de meerwaarde van je dienst of product zien met een demovideo. Zorg ervoor dat je demo niet langer is dan 2,5 minuut. Onderzoek toont dat mensen die een demovideo hebben bekeken, eerder je product kopen. Maak hier gebruik van door een duidelijke en laagdrempelige call to action toe te voegen.

Instructievideo

Met een instructievideo ga je nog een stapje verder dan alleen het geven van een demo en leg je gedetailleerd uit hoe jouw product of dienst werkt. Deze video mag gerust 10 minuten duren als dat nodig is. Houd de video zo concreet mogelijk. 

Aanbevelingen

Laat een klant een aanbeveling doen via video: hoe heb jij bijgedragen aan het oplossen van zijn probleem? Een goede lengte voor een testimonialvideo is 2 minuten. Ook voor deze video’s geldt dat mensen die de video hebben bekeken, bijna altijd overgaan tot aankoop.

Bedrijfsfilm

Geef (potentiële) klanten een kijkje achter de schermen. Mensen zijn van nature nieuwsgierig, dus deze video’s mogen wel wat langer zijn: maximaal 4 minuten. Houd de video authentiek en laagdrempelig.

Achter de schermen – nieuwe medewerkers

Wil je potentiële medewerkers laten zien hoe het is om bij jou te werken? Maak eens een interne achter-de-schermen video van maximaal 2 minuten voor op je werken bij-pagina en deel deze via social media. Het is natuurlijk leuk om enthousiaste medewerkers aan het woord te laten.

Wil je ook meer video inzetten, maar wil je dit graag uit handen geven? Pencilpoint maakt kleine en grote films. Wij kunnen je helpen met het monteren, op kleur corrigeren en het invoegen van teksten of logo’s in een korte video die je zelf met je smartphone hebt gefilmd, of regelen de opnames met een professioneel videoproductiebedrijf waarbij wij bijvoorbeeld ook het scenario voor je uitwerken. We maken ook drone-video. Bekijk de promovideo die wij zelf recent maakten en neem contact op om de mogelijkheden door te spreken.