hero-2

5 tools om alles uit je zakelijke Instagram-account te halen

blog-instagram
27 september 2018

Instagram groeit nog steeds flink door. Op dit moment gebruiken 4,1 miljoen Nederlanders Instagram en dat is lang niet meer alleen de jeugd. Dit maakt Instagram een interessant platform voor bedrijven en organisaties. In dit blog lichten we 5 handige tools toe die je kunt gebruiken voor je zakelijke Instagram.

Plan je berichten in met Later

Je moet een post altijd plaatsen met je mobiele telefoon en je kunt een post niet inplannen met Instagram. Het plaatsen van een Instagram-post schiet er daarom nog wel eens bij in. Gelukkig is er Later. Later is een officiële Instagram-partner. Plan je Instagram-posts in en Later plaatst ze automatisch op je Instagramaccount op de geplande tijdstippen. Bekijk hoe jouw feed eruit zal zien met jouw geplande berichten met Preview en wissel eenvoudig van foto's om de perfecte balans te vinden voor jouw feed. Daarnaast kun je hashtags opslaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft toe te voegen, ideaal!

Kies de juiste hashtags met Hashtagger

Weet je niet welke hashtags je moet plaatsen bij je post? Hashtagger is de oplossing! Zoek op een woord dat te maken heeft met je post en Hastagger geeft je een overzicht van alle relevante en populaire hashtags. Door het plusje te klikken, selecteer je de hashtag en door de lijst te kopiëren, plaats je de hashtags eenvoudig onder je post!

Creëer de mooiste stories met Unfold

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op Instagram Stories: mooi opgemaakte stories met frames, fotomontages en effecten. De app Unfold tovert je gewone foto’s in een paar klikken om tot mooie afbeeldingen voor stories. Kies een sjabloon en importeer jouw foto’s en video’s, voeg eventueel tekst toe en exporteer de afbeelding. Je hoeft het nu alleen nog maar op jouw Instagram Stories te plaatsen.

Analyseer je Instagram-statistieken met Squarelovin

Haal alles uit je Instagram-account met Squarelovin’s analysetool. In Squarelovin krijg je toegang tot statistieken over jouw recente berichten en groei, een maandelijkse analyse en een geschiedenis van jouw berichten opgesplitst in jaar, maand, dag en uur. Daarnaast krijg je meer inzicht in de voorkeuren en interesses van jouw community en leer wat betrokkenheid stimuleert. Squarelovin toont je zelfs je beste en slechtste tijden om te plaatsen. Zo weet je precies wanneer je wat moet posten!

Plaats meerdere links met Linktree

Op Instagram kun je maar één link toevoegen aan heel je Instagramaccount. De link plaats je in je bio onder de profielfoto. Linktree is een tool waarmee je gratis meerdere links kunt plaatsen op Instagram. Hoe werkt dat? Linktree is een soort miniwebsite waar je meerdere links op kunt plaatsen. Plaats hier bijvoorbeeld een link naar je website, het laatste blogartikel, een artikel enzovoort. Je kunt in de statistieken inzien hoe vaak er op elke link is geklikt en je kunt links eenvoudig toevoegen en verwijderen.

Naast een gratis account heb je ook Linktree PRO. Met een PRO-account kun je je eigen huisstijl gebruiken en afbeeldingen toevoegen bij je profiel en bij elke link.

De content creators van Pencilpoint werken graag met deze tools. Wil jij je social media nog beter voor jou laten werken? Neem eens contact op! Elise en Brecht vertellen je graag over de mogelijkheden.