hero-2

5 tips voor social media tijdens de feestdagen

Pencilpoint-10-tips-social
22 november 2018

De feestdagen zijn een geweldige tijd om je opnieuw met je klanten te verbinden en voor nieuwe klanten te zorgen. Hierbij 5 tips om jouw social media klaar te stomen voor de feestdagen.

Tip 1: Werk de informatie over je bedrijf bij

Juist rond de feestdagen willen klanten graag meer weten over je bedrijf, zoals de openingstijden, contactgegevens en het adres. Dit is een goed moment om je bedrijfsinformatie onder de loep te nemen en ervoor te zorgen dat deze actueel is. Werk de informatie bij op de social mediakanalen, maar zorg ook dat de gegevens en aangepaste openingstijden juist in Google Mijn Bedrijf staan.

Tip 2: Geef je social mediapagina’s een feestlook

Feestdagen zijn het beste excuus om je social mediakanalen om te toveren tot een groot feest. Door de visuele elementen aan te passen, kun je bezoekers gelijk in de feeststemming krijgen. Ontwerp bijvoorbeeld een nieuwe header die helemaal in de kerst en Oud en Nieuw sfeer past.

    • Facebook/LinkedIn: Plaats een feestelijke afbeelding als omslagfoto. Geef je logo een feestlook en stel dit (tijdelijk) in.
    • Instagram/YouTube: Stel het logo met feestlook in.
    • Twitter: Pas de achtergrond en het logo aan.

Tip 3: Maak inspirerende content voor de feestdagen

Contentmarketing is geweldig voor organische vindbaarheid, om jouw verhaal te vertellen en op social media te delen. Maak specifieke content voor de feestdagen; bijvoorbeeld een adventskalender of een online verlanglijst. Leuke, niet-commercieel ogende berichten, waarmee je op een speelse manier extra bezoekers naar je website trekt.

Tip 4: Plan vooruit!

Aangezien het druk kan zijn rond de feestdagen, is het slim zo veel mogelijk vooruit te plannen. Maak een kalender met een beschrijving van de berichten die je wil maken en wanneer je die wil publiceren. Berichten inplannen kan via een speciaal social dashboard, maar ook in de kanalen zelf. Zo heb je er geen omkijken meer naar en kun je zelf ook genieten van de feestdagen.

Tip 5: Geef een speciale aanbieding

Bij de feestdagen horen natuurlijk cadeautjes. Bedenk een interessante aanbieding die alleen geldig is voor je volgers. Op deze manier beloon je jouw volgers en trigger je niet-volgers om jouw bedrijf te volgen.

Gebruik social media om het maximale uit de feestdagen te halen! Heb jij het te druk tijdens de feestdagen om je social media goed te onderhouden? Wij helpen je graag verder.