hero-2

Voeg afbeeldingen toe aan Google Ads

Voeg afbeeldingen toe aan Google Ads
03 juni 2021

Bij Google Ads is het nu mogelijk om afbeeldingen toe te voegen. Deze nieuwe functie wordt als eerste voor de Nederlandse markt uitgerold. Kijk snel of jouw account al toegang heeft!

Extra opvallen

Met een afbeelding in je advertentie val je meer op en kun je je boodschap extra versterken. Een beeld trekt de aandacht en blijft langer hangen dan alleen tekst. Zeker nu het nog een nieuwe feature is die je concurrenten mogelijk nog niet inzetten, val jij extra op binnen de zoekresultaten en trek je meer (relevant) verkeer aan. Verder geeft een passende afbeelding veel extra context waar je normaal veel woorden voor nodig zou hebben.

Hoe werkt het?

Wil je een afbeelding toevoegen aan je advertentie? Schakel dan beeldextensies in binnen het tabje extensies in Google Ads. Selecteer je beeld en sla op. Nu wordt er een kleine afbeelding vertoond naast de tekst van je advertentie in de zoekresultaten.

Het kan even duren voor je beeldextensie wordt goedgekeurd en vertoond. Is het gelukt? Houd dan de resultaten goed in de gaten: welke afbeelding wordt het meest vertoond en waarop wordt het meest geklikt? Dit is waardevolle informatie voor het optimaliseren van je advertentie.

Hulp nodig?

Wil jij een goede Google Ads-campagne, met of zonder afbeeldingen? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Online adverteren is specialistisch werk. Pencilpoint neemt je het werk graag uit handen. Neem vrijblijvend contact op.

Wil je Google Ads uitbesteden?

Ja, ik maak graag een vrijblijvende afspraak