hero-2

Vergroot je klantinteractie met deze nieuwe Instagram functies

Vergroot je klantinteractie met deze nieuwe Instagram functies
01 maart 2022

Instagram blijft met nieuwe functies komen. Na verhalen, hoogtepunten en reels komt Instagram met nog meer ontwikkelingen. Met deze nieuwe mogelijkheden kun je je Instagramgebruik optimaliseren en je interactie met klanten vergroten.

Samenwerkingsberichten

Samenwerken via Instagram wordt door deze functie nóg makkelijker. Je kunt nu namelijk samen met andere accounts een post plaatsen. Deze berichten komen op beide profielen en delen reacties en likes. Deze functie is dus zeker de moeite waard als je het bereik van je berichten wilt vergroten. Het plaatsen van zo’n samenwerking kan door eerst te klikken op ‘Personen taggen’ en vervolgens ‘Bijdrager uitnodigen’ te selecteren. Een samenwerkingsbericht moet namelijk wel eerst door beiden partijen worden goedgekeurd.

Vind-ik-leuk voor verhalen

Ook kun je sinds kort op verhalen reageren met een like. Eerder kon je alleen op verhalen reageren door middel van een privébericht of sticker. Een van de belangrijkste redenen voor deze nieuwe functie is het opruimen van de privéberichten sectie. Door de ‘vind-ik-leuk’- functie hoef je niet meer met een DM te reageren op een leuk verhaal. De drempel om op een verhaal te reageren wordt zo lager en de interactie met klanten makkelijker.

Herinneringen

Een andere leuke nieuwe mogelijkheid is het toevoegen van een herinnering aan je post. Deze mogelijkheid is voorlopig alleen beschikbaar voor bedrijfsprofielen. Met deze tool kun je gemakkelijk aangeven wanneer evenementen plaatsvinden of wanneer jouw actie of promotie begint. Je volgers kunnen deze ‘reminders’ aanzetten; zij worden vervolgens een dag en 15 minuten voor het event herinnerd aan het evenement. De laatste herinnering wordt gestuurd op het moment dat het evenement of de actie begint.

Linkstickers

Een link toevoegen aan je verhaal wordt steeds makkelijker. De swipe-up functie is al een tijdje geleden omgewisseld voor de stickerfunctie voor alle Instagramgebruikers. Sinds deze maand kun je de tekst van deze sticker aanpassen. Hierdoor kun je je volgers duidelijk laten zien waar de link hen naar toe leidt. Ook kun je hierdoor zelf bepalen hoe groot de sticker uiteindelijk wordt.

“Add-yours” sticker

De ‘add-yours’, oftewel de ‘jouw beurt’, stickers is de laatste trend op Instagram gebied. Deze sticker is een manier om een vraag te stellen, waarop je volgers kunnen reageren met hun eigen video of afbeelding. Ook met deze functie kun je de interactie met je klanten vergroten.

Wil jij ook meer uit je Instagram, en deze nieuwe functies, halen? Pencilpoint helpt je hierbij. Neem vrijblijvend contact op.

Wil jij social media uitbesteden? 

Ja, ik maak graag een vrijblijvende afspraak