hero-2

Uw Ziber site nu ook optimaal bereikbaar via smartphones

By Annemieke website
22 juni 2015

Op 22 juni jl. is er bij Ziber een grote software update doorgevoerd waardoor alle Ziber sites optimaal werken op alle soorten mobiele telefoons. Ook úw Ziber site is met deze gratis update uitgerust. Wij lopen deze mobiele versie voor u na en maken aanpassingen indien nodig. Wilt u toch een aantal zaken anders ingesteld hebben? Sommige dingen kunt u zelf aanpassen in de MediaPublisher, voor andere zaken (bijv. kleurinstellingen) kunt u contact met ons opnemen.

Het Deck maakt navigeren dynamisch


Op een telefoon is maar weinig ruimte beschikbaar en is het een grote uitdaging om voor de bezoeker snel de meeste relevante gegevens in beeld te brengen. Speciaal daarom heeft Ziber het unieke Deck ontwikkeld. Het Deck geeft de bezoeker een overzicht van alles wat er in de website gebeurt en de bezoeker kan direct bij de meest gezochte gegevens, zoals direct bellen, de locatie van het bedrijf en de openingstijden. In geval er nieuws is, aankomende evenementen, een nieuw fotoalbum, zullen deze nieuwe gegevens vanzelf hoog in het Deck onder de aandacht komen. Door deze unieke dynamiek, voelt de mobiele website vanzelf aan wat op dit moment interessant is om onder de aandacht te brengen. Oftewel; reden genoeg om regelmatig uw mobiele website te bezoeken!Elegant menuNatuurlijk heeft u als website eigenaar bepaalde vaste informatie die u onder de aandacht wilt brengen. Uw meest bezochte pagina’s zullen automatisch in het Deck verschijnen en daarnaast kunt u in het elegante menu zelf pagina links toevoegen. Het menu verschijnt op uw mobiele website via het menu knopje rechts bovenaan. Met uw vinger kunt u vervolgens horizontaal hier doorheen scrollen. Bij lancering van de mobiele website software hebben wij uw belangrijkste pagina’s er al ingezet. Zelf kunt u dit aanpassen en wijzigen via de MediaPublisher.

Een tweede onderdeel in het elegante menu zijn de App-knoppen. Dit menu verschijnt op uw mobiele website onder het pagina-menu. Hier kunt u verschillende knoppen plaatsen die direct linken naar specifieke Apps van uw website, zoals een actueel nieuwsoverzicht, al uw pagina’s, uw fotoalbums en ook een zoekfunctie. U kunt het menu aanpassen via de MediaPublisher. Klik hier voor meer informatie over het mobiele menu


 

Goed vindbaar bij Google


Dat Ziber websites ontzettend goed vindbaar zijn bij Google, hoeven we onze klanten niet te vertellen. Met de mobiele website update hebben we daar weer een hele grote waarde aan toegevoegd! Steeds meer mensen zoeken ook op hun smartphone naar u via Google. En door de komst van de mobiele website wordt u ook daar ontzettend goed gevonden. Responsive & Adaptive


De mobiele website van bestaat uit een combinatie van adaptive en responsive techniek, waardoor we het beste uit twee werelden kunnen toepassen. Een mobiele bezoeker krijgt een kleine ‘mobiele website’ gepresenteerd en een desktop/tablet gebruiker een ‘grote website’. Hierdoor spelen we in op de verschillende behoeftes van bezoekers. Op alle verschillende formaten van telefoons wordt de Ziber mobiele website responsive optimaal getoond. Grote of kleine telefoons, het werkt allemaal optimaal en supersnel.


 

Tags & zoeken


Nieuw op uw mobiele website is het gebruik van ‘Tags’. Wanneer u in de MediaPublisher nieuws, evenement, pagina’s of foto’s plaatst kunt hieraan zogenaamde ‘tags’ toevoegen. Hierdoor wordt informatie aan elkaar gelinkt en op uw mobiele website ook gerelateerd. Een bezoeker die bijvoorbeeld kijkt naar een nieuwsbericht over een bloembollen veld met de tag ‘bloembollen’ zal onder dat nieuwsbericht ook automatisch het fotoalbum vinden met daarin de foto’s van ‘bloembollen’, als u bij beide de tag ‘bloembollen’ heeft ingevoerd in de MediaPublisher. Zo wordt het navigeren door uw website voor uw bezoeker nog leuker!

De zoekfunctie maakt ook gebruik van ‘tags’. Wanneer een bezoeker van uw mobiele site de zoekfunctie gebruikt verschijnt er een lijst van alle tags in uw site, waardoor uw bezoeker snel kan filteren en de meest relevante info over blijft. Makkelijk! 


Uw pagina’s, nieuws en meer…U heeft bij Ziber al een bestaande website met heel veel informatie. Er is lang gepuzzeld hoe we al deze informatie optimaal naar mobiel kunnen brengen. Uw bestaande pagina’s, nieuwsberichten, agenda items, foto albums en formulieren zijn de eerste Apps die automatisch en optimaal worden weergegeven op iedere smartphone. Daar hoeft u verder niets aan te doen en dus extra makkelijk. Gaat er bij u toch iets niet helemaal goed? Laat het dan vooral aan de Ziber support horen via support@ziber.nl (of via de chat functie in de MediaPublisher), zodat zij dit voor u kunnen oplossen.Gebruiksvriendelijk onderhoudDe MediaPublisher (het Ziber CMS) wordt door onze klanten altijd erg gewaardeerd door het gebruiksgemak. Met de komst van de mobiele website is er in het onderhoud van alle gegevens bijna niets veranderd. Een pagina plaatsen, een nieuwsbericht plaatsen, het is allemaal even eenvoudig. Wel even om het toevoegen van de tags denken! Er zijn extra mogelijkheden bijgekomen om het mobiele menu in te richten. Bekijk ook deze video uitleg met de nieuwe functies

Meer informatie over de mogelijkheden van uw mobiele website?
Bekijk dan hier de videouitleg van Ziber

 
LET OP:

Heeft u een website in een andere taal dan Nederlands? Dan is uw mobiele website nog niet geactiveerd. Zodra de vertaling beschikbaar is laten wij deze voor u activeren. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Heeft u een Standaardsitelite of een Standaardsite? Dan wordt de mobiele versie niet ondersteund voor uw website. Ziber biedt u de mogelijkheid om te upgraden naar een Webbly of Sitehand, deze producten hebben wel mobiele ondersteuning. Kijk voor meer informatie op ziber.nl/upgrade