hero-2

Stagiaires Carina en Lisa blikken terug

58-stokje-naar-Andy
30 januari 2019

Stagiaires Carina de Knikker ( Vormgeving) en Lisa van Vliet (Content), blikken terug op hun stageperiode bij Pencilpoint. Wat hebben ze geleerd tijdens hun stage en wat vinden zij van Pencilpoint als leerbedrijf? Lees hun ervaringen!

Wat vonden jullie leerzaam de afgelopen maanden?

Carina & Lisa: Wij vonden het vooral erg leuk dat je bij Pencilpoint echt met klanten werkt in plaats van aan fictieve opdrachten zoals op school, waar er eigenlijk geen klant is. Hierdoor hebben wij ons kunnen ontwikkelen op het gebied van communicatie en sociale vaardigheden.

Wat vonden jullie van de werksfeer?

Beide dames zijn het er over eens: de werksfeer bij Pencilpoint is heel erg fijn. "Iedereen is behulpzaam naar elkaar en je voelt je er meteen op je plek. Je wordt vanaf dag één gezien als een collega en niet als een stagiaire. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en wordt betrokken bij veel opdrachten. Je krijgt vanaf de eerste dag je eigen telefoon en e-mailadres zodat je ook rechtstreeks met klanten leert communiceren. Als je hulp nodig hebt is er altijd iemand die je kan helpen."

Carina:

"Persoonlijk vond ik het erg leerzaam dat ik hier kennis op kon doen op het gebied van online design, aangezien hier op school niet veel aandacht aan wordt besteed. Verder heb ik mijn kennis kunnen uitbreiden en heb ik me nog meer kunnen ontwikkelen op het gebied van WordPress, Ziber, Photoshop, InDesign en Illustrator. Ook heb ik geleerd hoe het is om in een team te werken en rekening met elkaar te houden door elkaar te helpen als dat nodig is. Ik heb Pencilpoint ervaren als een geweldig leerbedrijf waar hard wordt gewerkt, maar waar je ook met elkaar kunt lachen. Ik ga al mijn collega’s en de warme chocomelk zeker missen."

Lisa:

"Mijn stage bij Pencilpoint heb ik ervaren als een hele leerzame en gezellige periode. Ik heb mezelf op het gebied van tekstschrijven, social media en communicatie met klanten kunnen ontwikkelen. Waar ik op school alles in de theorie leer, vond ik het heel fijn om nu kennis in de praktijk op te doen. Het was interessant om te zien hoe de content afdeling groeide gedurende mijn stageperiode. Daarnaast was het heel leerzaam om het proces van klant tot product mee te maken en de klanten enthousiast te zien over het eindresultaat. Mijn eerste stageperiode is er een die ik nooit ga vergeten!"

Hoe zouden jullie Pencilpoint omschrijven?

Carina & Lisa: "Pencilpoint is een bedrijf dat erg betrokken is bij het leerproces van elke stagiair. Er wordt gekeken naar wat je sterke punten zijn maar ook naar wat je mindere punten zijn. Gedurende je stage begeleiden ze je bij Pencilpoint om erachter te komen waar jouw kracht ligt in het vak en leer je te werken aan jouw zwakke punten zodat je jezelf op elk vlak kunt verbeteren."

Onze nieuwe stagiair: Andy

Carina en Lisa dragen het stokje nu over aan Andy Siebelink. Andy is sinds januari onze nieuwe vormgevingsstagiair. Andy loopt stage bij Pencilpoint tot begin juni. Hij zit momenteel in zijn derde leerjaar van het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Gedurende zijn stageperiode houdt hij zich bezig met online en offline design.

Carina & Lisa: "Wij wensen je een leuke en leerzame stageperiode Andy!"