hero-2

Pencilplus: het nieuwe CMS van Pencilpoint

Pencilplus
01 september 2018

Pencilpoint heeft een nieuw content management systeem (CMS) ontwikkeld: Pencilplus. Pencilplus combineert de technische voordelen van WordPress met een gebruiksvriendelijke beheeromgeving en uitgebreide vormgevingsmogelijkheden. Pencilplus is eenvoudig uit te breiden met plug-ins die door Pencilpoint zijn ontwikkeld én kan zelfs worden uitgebreid met volledig custom gebouwde onderdelen.

Naast Ziber

Pencilpoint biedt het nieuwe CMS aan naast het content managementsysteem van Ziber dat al jaren door veel klanten wordt gewaardeerd vanwege de gebruikersvriendelijkheid en eenvoud. Pencilpoint blijft Webbly- en Sitehand-sites ontwerpen, ontwikkelen en ondersteunen in samenwerking met Ziber.

Op basis van jarenlange ervaring

Pencilpoint ontwikkelde Pencilplus op basis van jarenlange ervaring met diverse content managementsystemen en op basis van wensen van opdrachtgevers. Websites gemaakt in Pencilplus zijn volledig responsive en dus uitermate geschikt voor tablets en smartphones. Pencilplus is gebouwd op basis van de open source-techniek van WordPress.

Waarom Pencilplus in plaats van WordPress?

Ervaring leert dat WordPress door de open source-techniek beveiligingsproblemen kent of bij updates onaangekondigd stopt met het ondersteunen van bepaalde design thema’s. Hierdoor loop je kans dat je site wordt gehackt of dat je website er opeens heel anders uitziet. Ook sluiten de aangeboden standaard functionaliteiten vaak niet goed aan bij de wens van de gebruiker.
Pencilpoint ontwikkelde als oplossing nagenoeg alle plug-ins zelf. Hierdoor kunnen wij de veiligheid van je Pencilplus-site garanderen. Updates worden eerst uitgebreid getest voor zij worden geïnstalleerd. Hierdoor blijft je website er altijd uitzien zoals bedoeld en blijft de site werken zoals het hoort.

Pencilplus biedt een passend pakket voor iedereen

Pencilplus bestaat uit een basispakket met een aantal vaste functionaliteiten.
Dit zijn: een responsive menu (desktop, tablet en smartphone), uitgebreide footer-mogelijkheden, een 404-melding in de eigen huisstijl, zoekfunctie, pagina's, mediabibliotheek, de mogelijkheid om video’s te plaatsen, bedrijfscontactgegevens en social media links.
Standaard worden de SEO-tool Yoast! -bekend van WordPress- en Analytify, voor het koppelen van Google Analytics meegeleverd.
Binnen de basisinstallatie van Pencilplus bevinden zich twee door Pencilpoint ontwikkelde plug-ins die gratis worden meegeleverd: een zeer sterke Tags-tool om eenvoudig Google-landingspagina’s te kunnen maken én de Profielen plug-in voor het tonen van een teampagina of het tonen van quotes van een klant en/of medewerker bij een project.
Aanvullend bieden we nog een aantal optionele plug-ins die reeds door Pencilpoint zijn ontwikkeld, zoals Portfolio, Talen of Formulieren.

Het grootste verschil in vergelijking met Ziber sites, is dat je een Pencilplus website altijd kunt uitbreiden met custom functionaliteiten. Heb je bijvoorbeeld een reserveringsmodule nodig voor je restaurant-website, of een agenda waarbij men zich kan aanmelden voor je schilderworkshops? Deze plug-ins kunnen we speciaal voor jou ontwikkelen en koppelen aan je Pencilplus-site.

Volledig op maat en toch betaalbaar

Op basis van je wensen en eisen bepalen we welke plug-ins je nodig hebt. Zo betaal je alleen voor het ontwerp en eventuele ontwikkeling van de onderdelen die je ook echt gaat gebruiken.

Voordelen van Pencilplus op een rij

  • Volledig custom design mogelijk
  • Responsive voor tablet en smartphone
  • Uitgebreide mogelijkheden
  • Eenvoudig in gebruik
  • Uit te breiden met plug-ins voor bijvoorbeeld Portfolio, Formulieren of Talen
  • Profiteren van nieuw ontwikkelde plug-ins
  • Altijd de mogelijkheid om eigen functionaliteiten te laten ontwikkelen
  • Persoonlijke helpdesk via telefoon en e-mail, vertrouwd bij Pencilpoint
  • Inclusief webhosting in een Nederlands datacenter dat voldoet aan alle EU-normen
  • Maandelijks opzegbaar


Meer informatie over de vele mogelijkheden? Neem dan contact op met projectleider Melissa van Gent via melissa@pencilpoint.nl of 0348 - 48 17 49.

Liever een eenvoudigere website en wil je deze ook nog eens snel online hebben?
Wellicht is een CMS van Ziber geschikter voor je.