hero-2

Opvallen in 2020? Check deze 10 trends

Trends-marketing-social-media-2020-blog-Pencilpoint
21 november 2019

Het is weer tijd om vooruit te kijken. Wat gebeurt er in de wereld van design en social media? Wat dit jaar voor jouw doelgroep werkte, biedt geen garantie voor 2020. Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor je bedrijf! We noemen 10 ontwikkelingen waar jij in 2020 op kunt inspelen.

Social media in 2020

 

1. Aan de slag met stories

Stories op Instagram, Facebook, YouTube en WhatsApp worden enorm veel bekeken en gebruikt. Een kans voor jou als ondernemer. Je valt meer op dan met een normale post die in ieders tijdlijn verdwijnt.

2. Adverteren op Pinterest

Het kan al even, maar nu het aantal Pinterest-gebruikers alleen maar stijgt is adverteren op dit kanaal misschien iets voor jou. Vooral interessant voor bedrijven in de branches reizen, wonen, mode en voeding.

3. Advertenties in WhatsApp

In 2020 krijg je advertenties te zien in WhatsApp-statussen. Vergelijkbaar met de advertenties in de stories op Instagram en Facebook. Staat jouw merk er straks ook tussen?

4. Oprechte online influencers

Mensen geloven niet meer klakkeloos in wat influencers met tienduizenden volgers promoten. Wil je met iemand in zee, kies je online influencer dan bewust.

5. Verborgen likes op Instagram

Misschien heb je het al gezien op je eigen account: het aantal likes van een post is alleen zichtbaar voor de plaatser zelf. De focus ligt meer op de kwaliteit van posts en er is geen sociale druk meer om iets te liken.

 

Design in 2020 

 

6. Focus op UX design

User experience design wordt een steeds belangrijker onderdeel van het ontwerp van een website. Wat wil een websitebezoeker zien, voelen en doen en hoe maken we het hem zo makkelijk mogelijk? De gebruikerservaring telt.

7. Mobielvriendelijke website

Je doelgroep bezoekt jouw website steeds meer via een smartphone of tablet. Webdesigners zorgen dan ook dat je website er op mobiel goed uitziet. En dat alles werkt voor een bezoeker zonder muis (thumb-friendly).

8. Meer wit

Webdesigners gaan meer witruimte gebruiken op websites. Simpel, strak, overzichtelijk. Het maakt jouw content ook toegankelijk en beter verteerbaar voor de bezoeker.

9. Meer illustraties

Zowel in webdesign als in andere grafische uitingen zie je vaker illustraties en scalable vector graphics (SVG). Denk aan isometrische illustraties of geanimeerde buttons. Ze zijn uniek, menselijk en makkelijk te begrijpen.

10. Zachtere kleuren

In offline communicatie-uitingen ga je meer zachte tinten zien. Harde kleuren worden afgevlakt en qua print kom je meer matte materialen tegen. Minder druk, fris en zeer professioneel.

Hulp met je zichtbaarheid

In 2020 aan de slag met je marketing en communicatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.