hero-2

Hersenkreukels – een uniek boek

Hersenkreukels boek
15 mei 2018

Pencilpoint is gespecialiseerd in het vormgeven van boeken en heeft al veel prachtexemplaren afgeleverd. Maar het boek Hersenkreukels van Patrick van Schaik dat eind april verscheen, is niet zomaar een boek.

Persoonlijk verhaal

Helen, grafisch vormgever, heeft nauw samengewerkt met Patrick tijdens het vormgeven van zijn verhaal. “Het boek Hersenkreukels is anders dan de boeken die ik normaal gesproken vormgeef omdat het zo’n persoonlijk en indringend verhaal is. Ik leefde echt met hem mee. Toen het boek bijna klaar was, hoorde hij tijdens een controle dat zijn tumor niet was gegroeid ten opzichte van de controle ervoor. Dat bericht raakte me.”

Korte lijnen

Bij Pencilpoint geloven we bij alle projecten in korte en directe lijnen. Dat was bij dit project niet anders. “Patrick was zeer betrokken bij het hele proces. Hij kwam geregeld langs om te kijken hoe zijn verhaal langzaam een echt boek werd. Ook bij het drukken is hij gaan kijken en dat vond hij ook erg interessant. Een boek maak je natuurlijk ook niet iedere dag.”

Beeld

Het vormgeven van een boek is een heel proces. Tekst en beeld moeten op de juiste wijze en in de juiste verhouding worden geplaatst. Een secuur werkje dus. Helen: “Bij de meeste boeken krijg ik tekst en beeld aan het begin aangeleverd met een duidelijke specificatie waar welk beeld hoort. Tijdens dit vormgevingsproces bleek regelmatig tijdens de opmaak dat er ruimte was voor extra beeld. Door de betrokkenheid en korte lijnen, was het snel schakelen.”

Koop het boek op www.hersenkreukels.blog. De opbrengst gaat volledig naar STOPhersentumoren.nl!