hero-2

5 redenen waarom je moet bloggen

51-Waarom-moet-je-bloggen
05 november 2018

Als je jezelf of je bedrijf nog beter in de markt wil zetten, kun je starten met een blog. Bloggen is namelijk een goede manier om jezelf en je bedrijf te promoten. Je wordt door het plaatsen van blogs beter gevonden in Google. Lees in dit artikel wat de voordelen zijn van bloggen.

 

  1. Vindbaarheid in Google
   Wanneer je kwalitatief hoogwaardige blogs schrijft, met de juiste informatie voor jouw doelgroep, is de kans groot dat je door je doelgroep wordt gevonden in Google. Je plaatst namelijk relevante content voor je doelgroep en die relevante content waardeert Google ook. Google scant alle inhoud op het internet om te kijken wat het is en waar het over gaat. Daarna wordt de pagina geïndexeerd, met als effect dat het een plaats in de zoekmachine krijgt.

 

  1. Jezelf als expert neerzetten
   Schrijf over je eigen kennis en ervaring. Zo positioneer je jezelf als expert op jouw vakgebied. Veel kennis die je hebt, is voor jou vanzelfsprekend, maar voor je doelgroep niet. Claim je expertrol door deze kennis te delen.

 

  1. Vertrouwen opbouwen
   Bloggen is een mooi instrument om vertrouwen op te bouwen. Wanneer je schrijft over onderwerpen waar je verstand van hebt, krijgen anderen vertrouwen in je. Een klant werkt liever met degene die over een onderwerp heeft geschreven dan met iemand die het alleen maar heeft gelezen.

 

  1. Je leert er zelf van
   Door te bloggen, dwing je jezelf om over je vakgebied na te denken. Je verzamelt allerlei informatie, daardoor ben je volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op jouw vakgebied. De uitdaging is dan het op papier zetten en het zo goed mogelijk over te brengen op een ander. Met bloggen help je dus niet alleen de lezer, maar ook jezelf.

 

  1. Meer exposure
   Blogs worden vaak gedeeld op sociale media. Ook andere websites die jouw artikelen als waardevol beschouwen, kunnen artikelen delen. Zodra ze een link naar jouw artikel plaatsen, zul je lezers op je website krijgen die echt voor dat artikel of jouw blog komen. Het verkeer naar jouw website wordt geregistreerd en door Google gebruikt voor het bepalen van de ranking in de zoekresultaten.Een reden dat veel mensen tegenhoudt met inhoudelijke blogs schrijven en delen, is de angst te veel informatie weg te geven. Maar dat is niet nodig: je kunt nooit te veel informatie weggeven. De kennis die jij op jouw vakgebied hebt is groter dan alleen datgene dat je in een blog kunt delen. Daarnaast beschik je over een schat aan ervaring. Door te bloggen, help je je klanten. Je geeft ze inhoud waar zij behoefte aan hebben. Willen ze meer weten of komen ze er zelf niet uit, dan is het snel en eenvoudig contact te leggen.

Heb je te weinig tijd om regelmatig te bloggen? Schakel Pencilpoint in, dan weet je zeker dat je regelmatig publiceert. Neem contact op voor de mogelijkheden.