hero-2

Waarom videomarketing effectief is

Waarom videomarketing effectief is-1
11 augustus 2022

Videomarketing behoort tot de grootste trends en ontwikkelingen in de marketingwereld. Het is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook effectief en heeft veel voordelen. In deze blog vertellen we je hier meer over.

Wat is videomarketing?

Bij videomarketing zet je video in als middel om je merk, product of dienst te promoten op het internet. Dit kun je doen via je eigen kanalen, zoals je website, maar ook via social media.

 

Waarom videomarketing?

Video is een krachtige tool om een boodschap of verhaal over te brengen. Wanneer we een video bekijken gebruiken we meer van onze zintuigen dan wanneer we naar een foto kijken of een tekst lezen. Niet alleen gebruiken we onze ogen voor het beeld en oren voor het geluid, ook ons brein wordt harder aan het werk gezet om de bewegende elementen in ons op te nemen. Hierdoor wordt onze aandacht langer vastgehouden en zal de hele ervaring veel sneller blijven hangen.

Een ander voordeel van video is dat het easy to consume is. Video’s zijn vaak kort en entertainend. Mensen hebben tegenwoordig meestal geen tijd of zin om lange teksten te lezen en kijken liever naar een video. Het is daarom het perfecte middel om iemands aandacht te trekken en vast te houden. Video’s op social media worden daarnaast veel meer gedeeld dan tekst en afbeeldingen. Maar liefst 1200% meer! Het zorgt dus voor een hogere conversie en meer interactie met jouw doelgroep.

Video’s zijn daarnaast makkelijk vindbaar. Ze krijgen een hoge ranking in grote zoekmachines zoals Google en YouTube. Op Google wordt jouw video met een afbeelding weergegeven en het is bekend dat gebruikers van Google veel sneller klikken op een resultaat met een afbeelding, dan met alleen tekst. Door video’s op je website te plaatsen blijven bezoekers ook langer op je website hangen. Die langere bezoektijd heeft een positief effect op de ranking van je website in Google. Hierdoor zal dus ook je website makkelijker gevonden in de zoekmachines.

 

Tips

Trek de aandacht van de kijker en communiceer duidelijk

Vooral de eerste seconden van een video zijn belangrijk. Je wil ervoor zorgen dat de aandacht van de kijker getrokken wordt en dat deze blijft hangen. Probeer daarom in het begin nieuwsgierigheid of een andere emotie op te wekken, zodat de doelgroep het gevoel krijgt dat de video relevant genoeg is om te bekijken. Het is daarnaast belangrijk om een duidelijk verhaal te vertellen, zodat de doelgroep begrijpt wat je probeert over te brengen. Zorg ook voor voldoende afwisseling in beelden en wissel om de paar seconden van shot. Neem daarom beelden vanuit verschillende hoeken. Dit zal ervoor zorgen dat de video entertainend genoeg blijft voor de doelgroep.

 

Maak de video niet te lang

Om de aandacht van de doelgroep te grijpen is het niet alleen belangrijk om voor goede content te zorgen, ook de lengte van de video is belangrijk. Zeker op social media, want de aandachtsspanne van kijkers is hier veel korter. Hoe korter je video dus, hoe beter.

 

Maak video’s niet afhankelijk van geluid

Maak gebruik van ondertiteling, animaties en graphics. Vaak kijken mensen als ze onderweg of op een openbare plek zijn een video met het geluid uit. Om ervoor te zorgen dat je boodschap toch overgebracht wordt is het handig om ondertiteling te gebruiken. Op deze manier trek je ook de aandacht van iemand die gewoon langs scrolt.

Wil je na het lezen van deze blog ook video gaan inzetten? Wij kunnen je hierbij helpen! Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Wil je na het lezen van deze blog ook video gaan inzetten?

Ja, ik maak graag een vrijblijvende afspraak