hero-2

Waarom een goede huisstijl belangrijk is

2023_85 Blog Huisstijl-website-1
12 juli 2023

 Een goede huisstijl is essentieel voor jouw bedrijf. Wat is een huisstijl nu precies en waarom is dit zo belangrijk? Wij vertellen je het in dit blog!

Wat is een huisstijl?

Een huisstijl is een verzameling van de visuele communicatie die jij gebruikt. Dit laat de identiteit van je bedrijf zien. Je huisstijl bestaat uit meerdere onderdelen, zoals je logo, typografie, een kleurenpalet en beelden. Deze huisstijl kun je gebruiken voor het ontwerp van al je online- en offline uitingen. 

Een huisstijl zorgt voor herkenning

Met kleuren, geluiden en de manier van spreken maak je je bedrijf herkenbaar. Zorg ervoor dat je hierin consistent bent. Denk bijvoorbeeld aan mail, flyers en social media berichten, maar ook jouw bedrijfsauto. Mensen herkennen hierdoor jouw huisstijl en dat wekt vertrouwen.

Een huisstijl creëert een imago

Een consistente huisstijl draagt bij aan een professionele uitstraling. Bepaal wie je als bedrijf en ondernemer bent en hoe je wil overkomen bij je doelgroep en straal dit uit met je huisstijl. Denk bijvoorbeeld ook aan hoe je werknemers en jij zich kleden. Is de sfeer informeel en dragen jullie jeans en sneakers? Of is de sfeer juist formeel en dragen jullie een pak? Dit heeft allemaal invloed op hoe klanten jou zien. Als jouw identiteit niet overeenkomt met je uitstraling, geef je potentiële klanten een verkeerde boodschap.

Je bent onderscheidend

Met je huisstijl kun je je onderscheiden van concurrenten. Je valt op wanneer je kiest voor een andere kleur, sfeer en uitstraling dan andere bedrijven. 

Ook opvallen?

Met je huisstijl laat je aan potentiële klanten zien wie je bent, waar je voor staat en wat je doet.

Heb jij een professionele huisstijl voor je (startende) onderneming nodig? Wij staan voor je klaar en helpen jou graag met groeien!