hero-2

Start vandaag nog met Google Analytics 4

Blog_Google_Analytics_4_tinified
08 september 2022

Heb je een website en ben je actief op social media, dan wil je daar het meeste resultaat uit halen. Door Google Analytics te koppelen aan je website, krijg je inzicht in alle activiteiten op jouw website. Je ziet hoeveel bezoekers op jouw website zijn geweest, via welke kanalen zij op jouw site komen en hoe zij zich op je website gedragen. Ook zie je welke pagina’s goed scoren en hoeveel conversies jouw website genereert. Hele waardevolle informatie dus voor jou als website-eigenaar.

Van Universal naar Google Analytics 4

In juli 2023 stopt Google met Universal Analytics. De opvolger, Google Analytics 4 (GA4) is in 2020 al gelanceerd. GA4 meet naast websites ook app-gebruik en is daarmee uitgebreider dan Universal Analytics. Ook al lijkt juli 2023 nog ver weg, wij adviseren je nu al GA4 te koppelen aan je website. Dit kan gewoon naast Universal. Het is namelijk helaas niet mogelijk om historische data mee te nemen uit Universal naar GA4. Dat betekent dat je pas data genereert na het koppelen van GA4 aan je website. Door nu al GA4 te installeren, vergaar je data waarop je analyses kan loslaten. Handig is ook dat je kan wennen aan de nieuwe wijze van rapporteren en data-analyse waarbij je tot 1 juli 2023 Universal naast GA4 kunt leggen. Vanaf 1 juli 2023 genereert Universal Analytics geen data meer. Historische data blijven tot 6 maanden na deze datum als read-only format beschikbaar.

 

Google Analytics 4 geeft je data.
En data is slechts data, tenzij je weet hoe je dit optimaal kunt inzetten voor jouw bedrijf!

Pencilpoint helpt!

Wil jij aan de slag met het optimaliseren van je website? De online specialisten van Pencilpoint helpen je hiermee. We koppelen de juiste meettools aan je website en bepalen samen met jou de gewenste doelen en een strategie om deze doelen te behalen. We analyseren de data en komen met optimalisatievoorstellen. 

Neem contact op

Wil jij ook je bedrijf sturen op basis van harde cijfers?

Start nu met een data-driven aanpak