hero-2

Wat doet een reclamebureau?

86-Blog-wat-doet-een-reclamebureau-BLOG
21 januari 2020

Je bedrijf loopt lekker, maar je wilt jezelf nog beter onderscheiden van je concurrenten? Klop dan eens aan bij een reclamebureau zoals Pencilpoint in Woerden. In dit blog lees je wat een reclamebureau allemaal voor jou kan doen.

Een reclamebureau vertaalt jouw verhaal en doelen in effectieve communicatiemiddelen en campagnes. Open deur: een reclamebureau helpt jou dus met reclame maken. Met opvallen, gezien worden en uiteindelijk meer omzet binnen te halen.

Om dat te bereiken werken er meestal meerdere specialisten bij zo’n bureau. Ze hebben onder meer kennis van marketing, strategie, grafische vormgeving, opmaak, fotografie, video, tekstschrijven, webdesign en social media. Je kunt dus voor al je communicatiewensen bij het bureau terecht.

Voorbeelden van wat een reclamebureau voor je doet:

Een marketingplan maken

Laten we bij het begin beginnen: een plan of strategie. Wat is jouw verhaal en wat wil je precies bereiken met je bedrijf? Dat meer mensen jou leren kennen? Meer websitebezoekers? Een product, dienst of evenement in de spotlight zetten? Tijdens een oriënterend gesprek worden jouw doelen duidelijk.

Vervolgens krijg je tips en advies over hoe je die doelen kunt bereiken. En welke communicatiemiddelen je het beste inzet, van drukwerk tot website en social media. Jij mag zelf kiezen in hoeverre je jouw marketing uit handen geeft. Het reclamebureau maakt dan een plan en voert het vervolgens met liefde voor je uit.

Logo en huisstijl ontwerpen

Een conclusie kan bijvoorbeeld zijn dat je huisstijl een update kan gebruiken. Een nieuw logo, andere kleuren, een professionelere uitstraling die beter bij jou past. Misschien verweeg je wel een hele nieuwe bedrijfsnaam? Een reclamebureau kan jou adviseren en een ontwerp maken. Deze huisstijl is de basis voor al jouw reclame.

Communicatie-uitingen ontwikkelen

Je komt professioneel en herkenbaar over als al je communicatie-uitingen dezelfde stijl hebben. De meeste bedrijven laten hun marketing dan ook over aan één reclamebureau en vaak zelfs aan dezelfde designers. Zij ontwerpen en maken dan bijvoorbeeld jouw advertentie, brochure, flyer, banner, magazine, spandoek of video. Ook de teksten voor alle uitingen laat je gerust aan het reclamebureau over. Maar er is meer.

Nieuwe website bouwen

Je wilt behalve offline natuurlijk ook online goed zichtbaar en vindbaar zijn. Je website is voor veel potentiële klanten een eerste kennismaking met jouw bedrijf. Waarschijnlijk heb jij al een website, maar levert ie je nog te weinig omzet op. Een reclamebureau kan jouw website op de schop nemen. Een copywriter schrijft nieuwe SEO-teksten, een grafisch vormgever maakt de designs en de websitedeveloper bouwt jouw website.

Content maken

Met alleen een goede website ben je er niet. Om je vindbaarheid te behouden is het essentieel dat je je website continu blijft aanvullen met nieuwe relevante content. Bijvoorbeeld blogs en nieuwe websitepagina’s. Daardoor verschijn je hoger in de zoekresultaten. Heb je daar geen tijd voor? Een reclamebureau kan deze content voor je maken en je website onderhouden!

Social media voor je bijhouden

En dan zijn er nog social media als Facebook, Instagram en LinkedIn: dé plek om jouw doelgroep te bereiken. Je kunt heel goed zelf aan de gang met foto’s, video’s en teksten. Misschien heb je al eens een poging gedaan. Maar een reclamebureau kan je dit gedoe ook uit handen nemen. Laat hen lekker een gestructureerde socialmediastrategie maken, deze uitvoeren en profiteer van de resultaten.

Ook meer bereiken met je bedrijf?

Lijkt samenwerken met een reclamebureau jou wel wat? Wat je zakelijke ambities ook zijn, reclamebureau Pencilpoint helpt je graag jouw doelen te bereiken. Of je nu alleen een nieuwe huisstijl nodig hebt, een website of juist het hele totaalpakket. Voor de beste resultaten heb je bij ons direct contact met de makers van jouw plannen en ontwerpen. Neem vrijblijvend contact op.