hero-2

Reclame- en marketingbureau Pencilpoint werkt aan jouw zichtbaarheid

content-4
12 december 2019

Ondernemers zichtbaar maken met verrassende vormgeving en inhoud die de doelgroep aanspreekt. Dat is waar onze grafisch vormgevers, tekstschrijvers, webdesigners en socialmedia-specialisten iedere dag enthousiast aan werken. Wat dat nu voor jou betekent lees je in dit blog.

In 1999 startte onze Gerard van Dam als zelfstandig vormgever op de bekende zolderkamer. Tot een aantal jaar geleden richtten wij ons volledig op grafische vormgeving. Gerard blikt terug: “We merkten dat onze klanten steeds vaker meer nodig hadden dan alleen vormgeving. Neem bijvoorbeeld een website. Het stopt niet na de oplevering van een mooi vormgegeven en opvallende site. Dan begint het werk eigenlijk pas met het onderhouden, uitbouwen en vernieuwen van de site.”

Hulp met teksten en social media

Maar hoe schrijf je aansprekende websiteteksten? En waar haal je als ondernemer de tijd vandaan om je site up-to-date te houden? “Om die vragen te beantwoorden, hebben we in 2017 een contentafdeling opgezet. Tekstschrijven is echt een vak apart, net als socialmedia-management. Door de samenwerking van de contentafdeling met de grafisch vormgevers binnen Pencilpoint ontstaat synergie tussen vorm en inhoud. Een geslaagde aanvulling op de creatieve vormgeving die we al 20 jaar succesvol creëren”, aldus Gerard.

Website laten maken

Dat we websites ontwerpen, bouwen en onderhouden wist je vast al. Maar hoe pakken we dat aan? Onze Melissa: “Om een website te kunnen ontwikkelen die bij jou past en die je doelgroep op de juiste manier aanspreekt, beginnen we altijd bij de basis. Hoe ziet je doelgroep eruit? Wat wil je bereiken met je website? Hoe past de website naast andere uitingen? Met deze informatie en op basis onze kennis van UX design ontwikkelen we een site. Eentje die uniek is, snel en bezoekersvriendelijk. Zo’n website kun je na oplevering zelf eenvoudig beheren, maar dat kun je dus ook door ons laten doen.”

Vindbaarheid van je website verbeteren

Om je website goed vindbaar te maken in Google, is het slim om regelmatig nieuwe content toe te voegen. Heb je daar zelf geen tijd voor, dan kunnen wij dat voor je doen. Onze Elise daarover: “We schrijven bijvoorbeeld zoekmachine- én gebruikersvriendelijke websiteteksten. En blogs en nieuwsberichten die goed leesbaar zijn en antwoord geven op de vraag van de bezoeker. Zo voegen we waarde toe aan een website. We breiden websites ook uit met bijvoorbeeld landingspagina’s of verrijken de inhoud met beeldmateriaal. Dit valt allemaal binnen onze contentabonnementen. Daarmee houden we jouw online vindbaarheid en zichtbaarheid op orde.”

Social media laten bijhouden

Ook jouw aanwezigheid op social media speelt een rol voor jouw online identiteit. Maar wat moet je posten? Waar haal je de inspiratie en tijd vandaan? Goed nieuws: ook je social media kun je aan ons overlaten. “We ontwikkelen iedere maand interessante organische berichten voor Facebook, Instagram en LinkedIn. En we zetten gerichte betaalde campagnes op. Ook hierbij leveren we weer het complete pakket: sterke teksten en passend beeldmateriaal. Wil je een keer een video voor op Facebook of je website? Geen probleem: ook dat verzorgen we”, vertelt Elise.

Jouw reclamebureau met alles onder één dak

Pencilpoint is nu hét reclamebureau waar specialisten op het gebied van vormgeving, tekst, webdesign, social media, video, marketing en conceptontwikkeling onder één dak zitten. Gerard: “Voor elke opdracht hebben we een specialist in huis. Of het nu gaat om het ontwerpen van een logo of het opzetten en uitvoeren van complete marketingplannen met de activiteiten en middelen die daaruit voortkomen. Daar ben ik echt trots op!”

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.