hero-2

Optimaliseer bestaande content

Optimaliseer bestaande content
19 januari 2021

Naast het regelmatig schrijven en plaatsen van nieuwe blogs of nieuwe pagina’s voor je website, is het erg waardevol om bestaande blogs en pagina’s te optimaliseren. Dit draagt bij aan je online zichtbaarheid.

Wat is contentoptimalisatie?

Het optimaliseren van content ouder dan 6 maanden houdt in dat je de informatie actueel maakt. Het voordeel is dat de Google de pagina’s al heeft geïndexeerd en dat je dus al autoriteit hebt opgebouwd met je blog of pagina. Het updaten van deze pagina’s zorgt ervoor dat je sneller in ranking stijgt dan wanneer je een nieuw blog of pagina publiceert over hetzelfde onderwerp.

Moet je dan stoppen met het (laten) schrijven van nieuwe blogs of het maken van nieuwe pagina’s? Nee, zeker niet. Wij adviseren een goede mix van nieuwe blogs en het optimaliseren van bestaande content. Nieuwe content gaat ook weer autoriteit opbouwen en vormt daarmee de basis voor volgende te optimaliseren content. 

Verbeteren? Meten is weten

Je kunt natuurlijk gewoon aan de slag gaan en alle content die je hebt kritisch doorlopen en actueel maken. Heb je veel blogs of een uitgebreide website, dan is het verstandig eerst Google Analytics te bekijken om te zien welke content al hoog scoort en hiermee te beginnen. Of kijk op welke pagina wel veel bezoek komt, maar waar mensen ook weer snel afhaken. Hoe kun je deze pagina’s beter laten aansluiten bij de behoefte van je bezoeker?

Kijk eens kritisch of alle pagina’s een passende call to action en vergeet niet de metadata te verbeteren.

Publiceren

Na het actualiseren en optimaliseren van je content en de meta data, is het tijd om de pagina opnieuw te publiceren. Onderzoek heeft aangetoond dat het verstandig is om de aangepaste pagina te publiceren op de datum van die dag. Wil je weten hoe je pagina nu scoort? Houd Google Analytics in de gaten.

Je kunt zelf aan de slag met het optimaliseren van je webcontent, maar je kunt het ook uit handen geven aan de contentspecialisten van Pencilpoint. Wil je nog een stapje verder gaan en je site laten restylen? Neem vrijblijvend contact op; wij helpen je graag!

Wil je social media uitbesteden?

Ja, ik maak graag een vrijblijvende afspraak