hero-2

Met een goede branding wordt jouw Pinterestaccount nog succesvoller!

123 Pinterest blog
10 november 2020

Wil je nog succesvoller zijn op Pinterest? Heb je dan wel eens nagedacht over hoe jouw branding is? Branding klinkt als iets voor grote bedrijven. Maar dat is niet zo: een goede branding is juist voor kleine ondernemers ontzettend belangrijk.

Wat is branding?

Branding is jouw visuele identiteit. Hiermee laat je zien wat jouw identiteit is, wat je merkwaarden zijn. Branding is meer dan alleen het plaatsen van je logo of het werken met vaste kleuren. Het gaat om de complete herkenbaarheid van jouw bedrijf, product of dienst. Een goede branding begint met het maken van een brandstory. Jouw brandstory!

Brandstory

Om jouw brandstory op papier te krijgen moet je nadenken over vragen als:

- waarom doe je wat je doet?

- wat is het probleem van je klant?

- welke oplossing bied jij je klant?

- waarom ben jij anders/beter dan je concurrent?

- wat onderscheidt jou van andere bedrijven in jouw branche?

- hoe wil jij dat anderen jou zien?

- welke waarden vind jij belangrijk?

Als je de antwoorden op deze vragen helder hebt, kun je aan de slag om de juiste beelden en teksten te ontwikkelen voor Pinterest.

Maak opvallende content

Zorg ervoor dat je pins opvallen tussen alle andere pins van concurrenten. Creëer een herkenbare look voor je pins zodat Pinterestgebruikers jouw content herkennen. Dit doe je door het gebruik van krachtige beelden en pakkende teksten die passen binnen jouw branding.

Wees consistent

Zorg ervoor dat je pins passen bij je brandstory en bij je overige uitingen, zoals je website of je posts op andere social media. Dit zorgt voor herkenbaarheid en vertrouwen bij je potentiele klant.

Wees positief

Draag een positieve boodschap uit. Mensen zullen je pin eerder op hun moodboard plaatsen als jij een positieve en authentieke boodschap brengt. Help mensen met hun vragen of problemen. Niet alleen op Pinterest, ook op andere online kanalen en natuurlijk in het persoonlijk contact met je potentiele klant.

Hulp nodig?

Heb je zelf te weinig tijd of kennis om deze tips door te voeren? Dat snappen wij. De content creators van Pencilpoint helpen je graag met het opzetten van een passende brandstory en het maken en plaatsen van succesvolle pins. Neem vrijblijvend contact op om alles te horen over ons contentabonnement dat wij aanbieden. Bespreken we meteen ook je andere socialmediakanalen!