hero-2

Deveny aan het woord “Een succesvolle website is meer dan een mooie vormgeving”

105 Deveny aan het woord
27 juli 2020

Trends. Sommige zijn tijdelijk en verdwijnen na een tijdje weer, andere luiden een nieuw tijdperk in en veranderen de manier waarop we werken. Iedere maand vertelt iemand van het Pencilpoint-team over een trend op zijn of haar vakgebied en de invloed van deze trend op de manier van (samen)werken.

Een succesvolle website bestaat niet alleen uit een mooi design die past binnen de huisstijl van een bedrijf met opvallende buttons en een logische menustructuur. Je hebt ook te maken technische elementen zoals de indexatie van Google en SEO. Vormgever Deveny houdt met alle elementen rekening als zij een website maakt. Hoe kijkt zij aan tegen alle trends op websitegebied? 

“Als vormgever let ik zeker op vormgevingstrends. Je ziet dat die trends snel gaan. Daarom zien sommige websites er snel verouderd uit. Soms kun je door een paar kleine aanpassingen in de vormgeving, de website weer helemaal naar deze tijd halen. Wat weer helemaal van nu is, is het toepassen van witruimte. Dat brengt rust op de pagina. Een ander element dat steeds populairder wordt, zijn animaties in je website. Handig om complexe materie uit te leggen. Verder zijn andere bewegende elementen populair. Subtiele verloopjes worden steeds meer gebruikt.”

En als we dan naar de technische aspecten kijken? “Een trend die blijft, is de noodzaak voor een responsive website. Google indexeert mobile first. Websites die een aparte mobiele versie hanteren en een aparte mobiele versie hebben naast de desktopversie worden nu nog wel meegenomen, maar dat zal gaan verdwijnen. Ik ontwerp websites dan ook zo dat deze goed werken op mobiel. Ik let op een logische indeling en verklein de afbeeldingen zodat de websites ook op mobiel snel inladen.” 

Pencilpoint werkt alweer ruim een jaar met een zeer gebruikersvriendelijk contentmanagementsysteem, Pencilblocks. “Met Pencilblocks kunnen we iedere website uniek vormgeven zonder dat we alles op maat hoeven te ontwikkelen. We kunnen bewegende elementen toevoegen, zonder dat het te veel wordt en alle technische zaken aan de achterkant zijn goed geregeld. Ik vind het leuk om bestaande websites weer fris te maken door het doorvoeren van kleine wijzigingen. Dus heb je een website die je wil laten opfrissen? Neem contact op!”